r
Nosalty Logó

Spárgás-paprikás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Spárgás-paprikás quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 492 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 2948 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 226 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 492 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5413.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    3297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1422 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2904 micro
  • β-crypt
    481 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3058 micro
Összesen 2948 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd a tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb fél órára.
  2. Majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába, alufóliát teszünk rá, és sütőbabot vagy bármilyen más hüvelyest, és előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
  3. Majd levesszük a fóliát, a tésztát megkenjük tojással, és további 5 percig sütjük.
  4. A spárga fás részeitől megszabadulunk: egyszerűen a két végénél fogva meghajlítjuk, és ott törik el, ahol a fás rész kezdődik. Ezután sós vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és szárazra töröljük.
  5. A szalonnát az újhagymával lepirítjuk, majd a tejfölhöz keverjük.
  6. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejfölös masszával, és fűszerezzük.
  7. Az elősütött tésztán elrendezzük a spárga és a paprika csíkokat, a sajtkockákat, ráöntjük a tölteléket, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  8. Salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2197
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-paprikás quiche
Mi van itthon 92 recept

Itt a tavasz és egyben a spárgaszezon is. Együk, amíg van belőle. Én egyébként is azt vallom, hogy mindig azt kell enni, aminek épp szezonja van. Most gyúrtam a tésztát is magam, korábban leveles tésztát használtam. Azt hiszem, maradok a saját készítésűnél :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek