r
Nosalty Logó

Spárgás karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Wendy
Spárgás karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7423.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1658 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3301 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1883.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3381 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    690 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    9934 micro
  • β-karotin
    27455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7399 micro
Összesen 3213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész karajból szeleteket vágunk, vagy már eredetileg is karajszeleteket veszünk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, egy pici liszttel behintjük.
  2. A karajszeleteket a forró zsiradékba tesszük, és oldalanként 2-3 percig elősütjük.
  3. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk (ne túl vékonyra). A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Ugyanígy a zöldhagymás is. A spárgát megmossuk, fás alsó szárát levágjuk, eldobjuk, a maradék részt pedig 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A húst kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A megmaradó zsiradékba tesszük a sárgarépát, a hagymákat és a spárgát. Hozzáöntünk 1-1,5 dl vizet, és 5 percig pároljuk fedő alatt.
  5. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra (légkeveréses). Lereszeljük a sajtot. Az étkezési keményítőt összekeverjük a tejszínnel.
  6. A zöldségekből kiveszünk 6-8 spárgafejet, és félretesszük. A serpenyőben lévő zöldségekhez tesszük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal (vagy provanszi fűszerkeverékkel) ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínes keveréket, és 2-3 percig összeforraljuk.
  7. Egy tálat kiolajozunk, majd beletesszük a zöldséges keverék felét. Erre tesszük a karajszeleteket, majd beterítjük a maradék zöldséges keverékkel. Megszórjuk a reszelt sajttal, és fedő nélkül 25-30 percig sütjük.
  8. Ha kész, kivesszük a sütőből, és a félretett spárgával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 12206
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 04.

Ajánló

Olaj helyett kókuszzsírral is lehet készíteni. Étkezési keményítő helyett lehet rizslisztet vagy sima lisztet is használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi Nők Lapjából vettem a receptet, de alaposan módosítottam rajta. Pl. én fokhagymát és több fűszert tettem hozzá, és elhagytam a vegetát. Amikor a zöldségesnél meglátom a zöld spárgát, mindig ez a recept jut eszembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek