Spárgakrémleves 10. recept

1 adag
287
kcal
Spárgakrémleves 10.
Spárgakrémleves 10.
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, gyors és egészséges leves. Laktató, így utána valami kis könnyű másodikat javasolnék!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetjük zöld spárgából is, ezt nem kell megtisztítani, elég ha alposan megmossuk. A spárgafejeket csak 2 percig kell főzni sóval és kevés szódabikarbónával, és tálalásig le kell hűteni hideg vízzel. (A többi megegyezik ez előbbiekkel.)
Érdekes ízkombinációt kaphatunk, ha a kétfajta levest egy tányérba merjük :).

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

spárgaleves, tejszínes krémleves spárgából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított spárgáról levágjuk a fejrészeket kb. 25 mm hosszan. Egy kis edényben enyhén sós vízben főzzük a fehér spárgafejeket 12 percig. A tűzről levéve, félretesszük levesbetétnek.
  2. A spárgaszárakat felvágjuk kb. 30 mm-es darabokra, és egy kis lábasban 2 csésze sós, cukros vízben 15 percig főzzük.
  3. Egy 2 literes lábasban felolvasztjuk  a vajat, átforrosítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük húslevessel és a tejszínnel. Habverővel simára keverjük, beleöntjük a megfőtt spárgaszárakat a főzővizével együtt, és 10 percig lassan forraljuk.
  4. Amennyiben szükséges, sóval utánaízesíthetjük a levest, és a végén összeturmixoljuk az egészet.
  5. A felmelegített spárgafejeket elosztjuk a tányérokba, és rámerjük a forró sprárgakrémlevest.

statisztika

beküldve:
nézettség: 49 157
elküldve: 13
receptkönyben: 167
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

doritol

Mióta szakács: 2011.01.26.
15 recept

Hozzászólások (2)

Mimoangel
Mimoangelv, 2014-07-13 05:46

Többször is elkészítettek ezt a levest. Picit alakítottam a recepten, mert nem piritom meg a lisztet a vajon, hanem a tejszínhez keverem, ehhez hozzáöntöm a húsleveslét, és ez a keveréket öntöm rá a felolvasztott vajra. Soha sem lesz csomós vagy nehéz a levesem! Imàdjuk, amikor csak kapok spárgát mindig megfőzöm!

pihepot
pihepotv, 2012-06-03 12:41

Köszönöm, nagyon finom lett! Zöld spárgából készítettem, a színe is gyönyörű volt.

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
287