Spárgakrémleves 10. recept

1 adag
287
kcal
Spárgakrémleves 10.
Spárgakrémleves 10.
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, gyors és egészséges leves. Laktató, így utána valami kis könnyű másodikat javasolnék!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetjük zöld spárgából is, ezt nem kell megtisztítani, elég ha alposan megmossuk. A spárgafejeket csak 2 percig kell főzni sóval és kevés szódabikarbónával, és tálalásig le kell hűteni hideg vízzel. (A többi megegyezik ez előbbiekkel.)
Érdekes ízkombinációt kaphatunk, ha a kétfajta levest egy tányérba merjük :).

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

spárgaleves, tejszínes krémleves spárgából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított spárgáról levágjuk a fejrészeket kb. 25 mm hosszan. Egy kis edényben enyhén sós vízben főzzük a fehér spárgafejeket 12 percig. A tűzről levéve, félretesszük levesbetétnek.
  2. A spárgaszárakat felvágjuk kb. 30 mm-es darabokra, és egy kis lábasban 2 csésze sós, cukros vízben 15 percig főzzük.
  3. Egy 2 literes lábasban felolvasztjuk  a vajat, átforrosítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük húslevessel és a tejszínnel. Habverővel simára keverjük, beleöntjük a megfőtt spárgaszárakat a főzővizével együtt, és 10 percig lassan forraljuk.
  4. Amennyiben szükséges, sóval utánaízesíthetjük a levest, és a végén összeturmixoljuk az egészet.
  5. A felmelegített spárgafejeket elosztjuk a tányérokba, és rámerjük a forró sprárgakrémlevest.

statisztika

beküldve:
nézettség: 49 367
elküldve: 13
receptkönyben: 168
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

doritol

Mióta szakács: 2011.01.26.
15 recept

Hozzászólások (2)

Mimoangel
Mimoangelv, 2014-07-13 04:46

Többször is elkészítettek ezt a levest. Picit alakítottam a recepten, mert nem piritom meg a lisztet a vajon, hanem a tejszínhez keverem, ehhez hozzáöntöm a húsleveslét, és ez a keveréket öntöm rá a felolvasztott vajra. Soha sem lesz csomós vagy nehéz a levesem! Imàdjuk, amikor csak kapok spárgát mindig megfőzöm!

pihepot
pihepotv, 2012-06-03 11:41

Köszönöm, nagyon finom lett! Zöld spárgából készítettem, a színe is gyönyörű volt.

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
287