r
Nosalty Logó

Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1375 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    989.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    449 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1996 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2515 micro
Összesen 687 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3992 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5030 micro
Összesen 1375 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát, burgonyát megtisztítjuk. A spárgát 3 részre, a nem lisztes burgonyát csónakokra vágjuk. Mindkettőt megfőzzük enyhén sós vízben. A spárgát roppanósra, azaz a forrástól számítva max. 10 percig.
  2. A majonézt, tejszínt, mustárt habosra kikeverjük, a petrezselymet nem túl finomra aprítjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a leszűrt spárgát beleborítjuk, elrendezzük. Ráöntjük a majonézes keverék kétharmadát, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk.
  3. Felforrósítjuk a vajat, és ebben szép zsemleszínűre pirítjuk a burgonyát. A vajjal együtt ráborítjuk a spárga tetejére, elrendezzük, és meglocsoljuk a maradék szósszal. Ca. 20 percig csőben átsütjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4163
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárga vajas sült krumplival Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Megjelent a spárga! Igaz spanyol, de spárga... Saját kreációmban készült a finomság...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek