r
Nosalty Logó

Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Monique
Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1604 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 801 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4392.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    2632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3503 micro
Összesen 1604 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacon szalonnát felkockázzuk, és kis lángon egy serpenyőbentetszés szerint ropogósra megsütjük.
  2. Amíg a szalonna sül, megmossuk a spárgákat, ha fásnak találjuk a szárvégeit, akkor azokatvágjuk le, és dobjuk ki. A spárgákat egy edénybe főzzük puhára, ez a forrástól számítva kb. 5-8percetjelent. A főzési idő a spárga vastagságától. Minél vékonyabb, annál gyengébb és finomabb is.Ne főzzük túl, mert akkor nagyon lágy lesz, inkábbkicsit "roppanós" maradjon. Óvatosan, vigyázva, hogy ne törjük, szedjük ki a vízből, és csöpögtessük le.
  3. A vizet, amibena spárgákat főztük, újra forraljuk fel, majdtegyük bele a megmosott tojásokat egy kissóval. Énkb. 4-5 percet szoktam főzni,mert jobban szeretem, ha félig lágy méga tojás sárgája.
  4. A kenyereket tegyük be a kenyérpirítóba.
  5. A meleg spárgákat osszuk kétfelé, és halmozzuk egy tányérra, majd a megpucolt tojásokat, félbevágva, még melegen helyezzük rá. Atetejére szórjuk rá a sült baconokat, és az egészet locsoljuk meg a szalonna kisült zsírjával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2460
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Évekkel ezelőtt egy étteremben fogyasztottam meleg spárgasalátát, amiben volt gomba, pármai sonka és tojás. Mivel én a gombáért nem rajongok, gondoltam azt kihagyom, és a sonkát helyettesítem baconnal. Hát, mit mondjak... mennyei az ízkavalkád! :) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek