r
Nosalty Logó

Spárga juhtúrós nokedlival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárga juhtúrós nokedlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 830 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3315 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.6 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 830 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    250.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.5 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    211 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    921 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1591 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1903 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2755 micro
Összesen 3315 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított spárgát sós vízben 15-20 percig főzzük. A spárga főzésekor a vízbe mindig tegyünk egy csapott evőkanál cukrot. A megfőtt spárgát szűrjük le és hagyjuk kihűlni. 3 cm-es darabokra vágjuk fel.
  2. A túrót áttörjük, összegyúrjuk a vajjal, tojással, sóval és a liszt ¾ részével, félkemény tésztát készítünk. Amennyiben a túró miatt túl lágynak érezzük a tésztát, úgy a maradék lisztet is adjuk hozzá. Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát úgy, hogy egy evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró vízbe, és kb. 3-4 percig főzzük (amíg a víz felszínére jön). A megfőtt nokedlit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  3. Egy lábasban a bort és a spárga főző levet összefőzzük, és a felére beforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és 3-4 percig továbbforraljuk, sózzuk, és a citromfűvel ízesítjük. A spárgát beleforgatjuk, összeforraljuk, majd az egészet óvatosan összekeverjük a juhtúrós nokedlival. Tálaláskor pirított baconnal megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25104
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiderült számunkra, hogy a spárga és a juhtúró nagyon összeillik. A recept eredetileg tehéntúrót ír, de mi anyukámmal kísérleteztünk a hétvégén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek