Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral recept

1 adag
837
kcal
Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral
Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ropogós édesség, nálunk egy este alatt elfogyott.:) Formázhatunk belőle szívet, virágokat, csepp formát vagy egyszerű rudakat, mindez a fantáziánkra van bízva. Legközelebb étcsokipudinggal fogom kipróbálni.:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol fánk, vékony fánk, fánkrudacskák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az olajat, a cukrot, a sót, és elkeverjük.
  2. Amíg forr a víz, összekeverjük a lisztet, a fahéjat és a sütőport.
  3. A forró cukros vizet a száraz összetevőkhöz adjuk folyamatos kevergetés mellett.
  4. Kiválasztjuk a kedvenc nyomófejünket, és egy habzsákba töltjük a tésztát (forrón).
  5. 2-3 ujjnyi olajat hevítünk, és különböző formákat nyomunk bele a habzsák segítségével.
  6. Ha megsült az egyik oldala (nagyon hamar sül, mert vékony), megfordítjuk, majd kiszedjük papírtörlőre.
  7. Sokféleképpen tálalhatjuk, én sárgabaracklekvárral szeretem, de fahéjas porcukorral is finom vagy olvasztott csokoládéval, pudinggal, tejszínhabbal.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 328
elküldve: 1
receptkönyben: 50
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
8 recept

Hozzászólások (2)

szapbea
szapbeah, 2014-07-21 16:59

Örülök :) Szívesen :) Mi is hamar elropogtattuk, próbáld ki olvasztott csokival is :)

princiszko
princiszkoh, 2014-07-21 16:07

El készítettem és nagyon izlett a családnak, bár én nyomó forma helyett kézzel sodortam,mint ha csak gyurmáznék,a kislányom 2,5 éves és nagyon élvezte mert csigabiga formájut is csináltunk. Köszi a receptet. :)

Legfrissebb cikkek

Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
Szakmai díjat alapított a Magyar Sommelier Szövetség
A tagság által legjobbnak ítélt termelőt, kereskedőt, vendéglátót, szakírót és oktatót kedden Budapesten nevezték meg.
Mi az a sous vide?
Mi az a sous vide?
Mostanában egyre többet hallunk a sous vide-olásról. Mi ez, és miért jó? Most elmondjuk.
Készíts hógömböt ajándékba!
Készíts hógömböt ajándékba!
A hógömbök igazi karácsonyi kedvességek, amelyek pillanatok alatt a gyerekkorba repítenek mindannyiunkat. Idén ajándékozzunk szeretteinknek egy csepp időutazást!  
837