Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral recept

Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral
Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ropogós édesség, nálunk egy este alatt elfogyott.:) Formázhatunk belőle szívet, virágokat, csepp formát vagy egyszerű rudakat, mindez a fantáziánkra van bízva. Legközelebb étcsokipudinggal fogom kipróbálni.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg rozsliszt vagy 30 dkg finomliszt
  • 5 dl víz
  • 2 ek olívaolaj
  • fél cs sütőpor
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 1 ek cukor
  • a sütéshez olaj

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol fánk, vékony fánk, fánkrudacskák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az olajat, a cukrot, a sót, és elkeverjük.
  2. Amíg forr a víz, összekeverjük a lisztet, a fahéjat és a sütőport.
  3. A forró cukros vizet a száraz összetevőkhöz adjuk folyamatos kevergetés mellett.
  4. Kiválasztjuk a kedvenc nyomófejünket, és egy habzsákba töltjük a tésztát (forrón).
  5. 2-3 ujjnyi olajat hevítünk, és különböző formákat nyomunk bele a habzsák segítségével.
  6. Ha megsült az egyik oldala (nagyon hamar sül, mert vékony), megfordítjuk, majd kiszedjük papírtörlőre.
  7. Sokféleképpen tálalhatjuk, én sárgabaracklekvárral szeretem, de fahéjas porcukorral is finom vagy olvasztott csokoládéval, pudinggal, tejszínhabbal.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 087
elküldve: 1
receptkönyben: 49
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
7 recept

Hozzászólások (2)

szapbea
szapbeah, 2014-07-21 17:59

Örülök :) Szívesen :) Mi is hamar elropogtattuk, próbáld ki olvasztott csokival is :)

princiszko
princiszkoh, 2014-07-21 17:07

El készítettem és nagyon izlett a családnak, bár én nyomó forma helyett kézzel sodortam,mint ha csak gyurmáznék,a kislányom 2,5 éves és nagyon élvezte mert csigabiga formájut is csináltunk. Köszi a receptet. :)

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.