Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral recept

Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral
Spanyol tolófánk sárgabaracklekvárral
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ropogós édesség, nálunk egy este alatt elfogyott.:) Formázhatunk belőle szívet, virágokat, csepp formát vagy egyszerű rudakat, mindez a fantáziánkra van bízva. Legközelebb étcsokipudinggal fogom kipróbálni.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg rozsliszt vagy 30 dkg finomliszt
  • 5 dl víz
  • 2 ek olívaolaj
  • fél cs sütőpor
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 1 ek cukor
  • a sütéshez olaj

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spanyol fánk, vékony fánk, fánkrudacskák
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, hozzáadjuk az olajat, a cukrot, a sót, és elkeverjük.
  2. Amíg forr a víz, összekeverjük a lisztet, a fahéjat és a sütőport.
  3. A forró cukros vizet a száraz összetevőkhöz adjuk folyamatos kevergetés mellett.
  4. Kiválasztjuk a kedvenc nyomófejünket, és egy habzsákba töltjük a tésztát (forrón).
  5. 2-3 ujjnyi olajat hevítünk, és különböző formákat nyomunk bele a habzsák segítségével.
  6. Ha megsült az egyik oldala (nagyon hamar sül, mert vékony), megfordítjuk, majd kiszedjük papírtörlőre.
  7. Sokféleképpen tálalhatjuk, én sárgabaracklekvárral szeretem, de fahéjas porcukorral is finom vagy olvasztott csokoládéval, pudinggal, tejszínhabbal.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 032
elküldve: 1
receptkönyben: 49
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
7 recept

Hozzászólások (2)

szapbea
szapbeah, 2014-07-21 17:59

Örülök :) Szívesen :) Mi is hamar elropogtattuk, próbáld ki olvasztott csokival is :)

princiszko
princiszkoh, 2014-07-21 17:07

El készítettem és nagyon izlett a családnak, bár én nyomó forma helyett kézzel sodortam,mint ha csak gyurmáznék,a kislányom 2,5 éves és nagyon élvezte mert csigabiga formájut is csináltunk. Köszi a receptet. :)

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.