r
Nosalty Logó

Spanyol madár darált húsból

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Maria.
Spanyol madár darált húsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Összesen 161 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4324.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy összeálljon.
  2. 4 db húspogácsát formázunk belőle, és tovább már úgy dolgozunk vele, mint a hagyományos spanyol madárral.
  3. Megkenjük mustárral, ráhelyezzük a szalonnadarabot, virslit, tojást, hagymát és az uborkát.
  4. Föltekerjük, és nedves kézzel egy picit összenyomkodjuk, hogy összeálljon.
  5. A felaprított hagymát üvegesre pároljuk az olajon, belerakjuk a húsokat és megfuttatjuk a hagymás olajon (barnuljon meg, és húzódjon össze).
  6. Felöntjük vízzel, és megpároljuk. Amikor már megfőtt a hús, kiszedjük, és szűrőn átszűrjük a levet. Újra felforraljuk, és liszttel (lehet rizsliszt, szójaliszt is) besűrítjük.
  7. Visszarakjuk a húsokat, és átforraljuk. Köretnek rizst vagy knédlit kínálunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10750
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Amikor nem tudjuk, mit is készítsünk a darált húsból, akkor ezt el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én keményítővel sűrítettem, mert nem nagyon kedvelem a liszttel készült ételeket (főzelék, mártás, szószok, stb...) Úgyhogy amit lehet, pótolok a keményítővel. Gondolom, az így sűrített ételeket lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A töltelékhez

A szafthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek