r
Nosalty Logó

Spanakopita

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klement Vivi
Spanakopita
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6908 micro
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6168.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    2736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    1636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1065 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19116 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41447 micro
Összesen 1674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2932 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat melegítsünk közepesen magas hőmérsékleten. Mikor már forró, adjuk hozzá a póréhagymát, a hagymát, a fokhagymát és a kaprot. 2-3 percig kevergetés mellet üvegesre pirítjuk a hagymákat. Adjuk hozzá a spenótot, és addig süssük, amíg meg nem puhul. (Mirelit spenótot, amit kiolvasztottunk, kb. 10 percig sütjük.) Adjunk hozzá 1 teáskanálnyi sót és kevés borsot, és egy citrom levét, ha a keverék elkezdene a serpenyőhöz tapadni, adjunk hozzá még egy kevés olívaolajat.
  2. Tegyük át a sült spenót keveréket egy nagyobb tálba, és hagyjuk körülbelül 1 órát pihenni, amíg ki nem hűl, majd távolítsuk el a felesleges levet róla. Adjuk hozzá az összetört feta sajtot és egy felvert tojást, és keverjük össze.
  3. Fektessük sima felületre a réteslapot, és kenjük meg olívaolajjal, és tegyünk egy másik réteslapot a tetejére. Helyezzünk a feta-spenót keverék harmadát egy az olajjal megkent réteslapra, és hajtsuk a lapot a masszára, mintha rétest készítenénk. Használjunk olajat, hogy „összeragasszuk” a maradék réteslapot a széleinél.
  4. A kész réteseket (3 rúd) helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük légkeveréssel, amíg aranybarna színűre sülnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15161
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanakopita
Klement Vivi 2 recept

A blogomon találtok fázisfotókat az elkészítésről.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?