Spaghetti rókagombával és pármai sonkával recept

Spaghetti rókagombával és pármai sonkával
Spaghetti rókagombával és pármai sonkával
28 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszország hegyvidékeiről, -ahol rendkívül sok, és sokféle a gomba- származik ez a recept.

Mint általában az olasz tészták esetében, nagyon egyszerű a készítés, és nagyon finom a végeredmény. Nem tartozik az olcsó receptek közé, de egyszer minden tészta rajongónak ki kell próbálni. Vacsora vendégeink előtt pedig bátran villoghatunk, ez a recept egyhamar "nem jön szembe"... :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ez az étel tojásos olasz tésztával a legkiválóbb, megfelelő választás a pappardelle, vagy tagliatelle.

Egy pohár Chianti tökéletes kiegészítő lehet mellé...

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rókagombás -pármai sonkás tészta, rókagombás tészta pármai sonkával, pármai sonkás tészta rókagombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdjük a gomba előkészítéssel. A rossz szokásokkal ellentétben, a gombát nem szabad megmosni az előkészületek alkalmával. Rendkívül magas a víztartalma önmagában is, ezt hatványozzuk a mosás alkalmával, még több vizet fog magába szívni. Ne tegyük! Helyette késsel kaparjuk le azokat a részeket, ahol szennyeződést találunk.
  2. A tisztítást követően vágjuk a gombát nagyobb darabokra, és tegyük forró, száraz(!) serpenyőbe. Kis idő elteltével levet fog engedni, amit el kell főznünk. Sózzuk, borsozzuk, pirítsuk a gombát tovább. Amikor már nem enged több levet, adjuk hozzá az olajat. Ízesítsük összezúzott fokhagymával, és finomra vágott petrezselyemmel.
  3. Néhány percnyi pirítást követően, amikor a gomba szinte már kész, adjuk hozzá a pármai sonkát. Szeletelt sonkát szabad csak vennünk, hacsak nincs otthon komolyabb szeletelőgépünk. A szeletelt sonkát kézzel tépkedjük darabokra, csak rusztikusan. Nem kell pirítani, elég, ha éppen üveges lesz. Azonnal adjuk hozzá a tésztát, alaposan forgassuk össze, és tálaljuk.
  4. A tésztát természetesen al-dente, azaz fogkeményre kell főzni, máskülönben romlik az állaga, az étel nem azzá válik, amit szeretnénk kapni.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 463
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
165 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

739