r
Nosalty Logó

Spaghetti carbonara Imre konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Spaghetti carbonara Imre konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 590 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6115 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    2235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    924 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2364 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyünk fel jó sok vizet főni, ha felfőtt sózzuk, tegyük bele a tésztát, és főzzük meg. (Ne szétesősre, bár inkább ízlés dolga. Aki szétfőve szereti, olyanra.)
  2. Vágjunk egyenletesen egyforma szeleteket a szalonnából. Süssük ropogósra. Szedjük ki a zsírból.
  3. Keverjük össze a tojásokat a sajtokkal jó alaposan. Használjunk habverőt. Törjünk bele borsot.
  4. Szűrjük le a tésztát, öntsük rá a szalonnazsírt, keverjük össze. Amikor kicsit lehűl (hogy ne rántottás tészta legyen), keverjük össze a tojásos sajttal.
  5. Tálaljuk a ropogós szalonnával, és törjünk még rá borsot.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5008
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Ajánló

Aki szereti, egy cikk fokhagymát is nyomhat a szalonnazsírba. Azt mondják, hogy az eredetiben nincs fokhagyma, az későbbi fejlemény. Én ezt nem tudom eldönteni, és nem is akarom. Azt is lehet, hogy a szalonnát kockára vágjuk, és úgy sütjük ki. Ha így teszünk, a tojások után a tepertőt is keverjük a tésztához.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy van ez, hogy a legegyszerűbb ételek környékén tapasztalhatjuk leginkább a változatosságot. Gondoljunk csak bele: a töltött káposzta (mint magyar gasztronómiai toposz) egyszerű étel, mégis jóformán kettészakadt az ország a gersli vs. rizs probléma körül. Így van ez a spaghetti carbonara esetében is, bár a lövészárkok nem olyan mélyek... Amikor először ettem, valami tejszínes szószban forgatták meg a tésztát. Aztán szerintem egy tévéműsorból jegyeztem le ezt a receptet. Bevált.      

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek