r
Nosalty Logó

Spagettis paprikás burgonya

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Spagettis paprikás burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    7531 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 772 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.4 g

Zsír

  • Összesen
    215.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11702.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    7292 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    992 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    4697 micro
  • β-crypt
    744 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    3020 micro
Összesen 4631 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1050 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fazékba olajat teszünk, vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, sóval fedő alatt, lassú tűzön sűrűre pároljuk.
  2. Tűzről levesszük, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, bele a negyedekre vágott burgonyacikkek is.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomlét, a házi lecsót, vizet, vegetát, borsot, oregánót, bazsalikomot, petrezselymet, a kolbászdarabokat.
  4. Feltesszük lassú tűzre főzni, félig fedő alatt.
  5. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítjük, és figyeljük, a burgonya, mikorra fő meg, ne főzzük szét (kb. 45-50 perc közepes lángon).
  6. Feltesszük a meleg, sós-olajos vizet főni, ha forr, kifőzzük benne a spagettit, leszűrjük (kb.6-8 perc alatt kész).
  7. Ha a burgonya kész, beletesszük a felkarikázott virslit, és a leszűrt tésztát.
  8. Amikorra a tészta átveszi a szaft ízét, a virsli karikák is megfőnek.
  9. Forrón tálaljuk, kenyérrel, savanyú uborkával.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8260
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Ajánló

Finom bor. Ásványvíz, és kenyér, meg házi savanyú uborka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagettis paprikás burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a paprikás burgonyát, és az ünnep előtt már nem akartam nagyon laktatós húsételt elővarázsolni, hisz az az ünnepre készült. Ezért a szokásos módon, de mégis egy kis csavarással készítettem el. Nekünk sikerült, ez az ízkombinációs paprikás burgonya elfogyott. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek