r
Nosalty Logó

Spagettis csirkemell zöldség raguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Spagettis csirkemell zöldség raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8685 micro
  • Lut-zea
    2155 micro
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    8709 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    8620 micro
Összesen 1493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2000 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosban 3 evők. olajon megdinszteljük a póré -és lila hagymát. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, mellyel további 5 percig dinszteljük, sűrű kevergetés mellett.
  2. A brokkolit pár perc alatt megfőzzük. Ezzel együtt hozzáadjuk a többi apróra vágott zöldséget a hagymához.
  3. Miközben a zöldség párolódik, a csirkemellet (ha nem elég vékony) éles késsel hosszában kb. 5 mm-es, vékony szeletekre vágjuk lap szerint. Besózzuk és gazdagon borsozzuk, majd serpenyőben a maradék olívaolajon aranybarnára sütjük.
  4. Hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt. Összeforraljuk.
  5. Amikor a tálban a zöldség kissé összeesett (vigyázzunk, hogy ne puhuljon meg, roppanós maradjon), hozzáadjuk a fűszereket, gyömbért, szójaszószt.
  6. A csirkemellel összeöntjük. A spagettit kifőzzük, és ezt is a zöldséges raguhoz öntjük.
  7. Pár percig együtt pirítjuk. Sajtkockákkal megszórjuk, és tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7168
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Ajánló

Félszáraz-száraz nemes vörösbort kínálhatunk (pl. a szekszárdi vagy a villányi borvidékről).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Időre és türelemre van szükség, míg az alapanyagokat felaprítjuk (én álltalában julienre vágom).  Azt gondolom, megéri a fáradságot…Kedvencünk a sok zöldség, mert éppen csak picit megpirulnak, de roppanósak maradnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek