r
Nosalty Logó

Spagetti tonhalas-fehérboros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spagetti tonhalas-fehérboros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 766 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3060 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 256 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 766 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6136 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    1222 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    2028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    604 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1019 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    885 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 3060 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    347 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A paradicsomok héját lehúzzuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat kis kockára vágjuk. A tonhalról a levét leöntjük, a halhúst feldaraboljuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, a paradicsomkockákat picit megpirítjuk rajta, majd belekeverjük a tonhaldarabokat és a kapribogyókat. Borssal meghintjük és átforrósítjuk.
  3. A sajtmártáshoz a tejszínt felmelegítjük, a sajtot belereszeljük, felolvasztjuk, megsózzuk, és a borral felengedjük.
  4. A spagettit sós vízben al dente módon megfőzzük, leszűrjük, és a kapris tonhalba keverjük.
  5. A sajtmártással leöntve, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3322
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Száraz fehérborral ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kedvenc tésztareceptem. Amikor elkészül, meg szoktam locsolni a olívaolajjal, illetve parmezánforgáccsal dobok még egyet az ízén. Ízorgia!!! Imádom. 

Hozzávalók

A tésztához

A kapribogyós tonhalhoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek