r
Nosalty Logó

Spagetti emilia romagna

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Spagetti emilia romagna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 617 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5220.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    865 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5010 micro
Összesen 2464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit feltesszük forrásban lévő vízben (1 ek olívaolaj hozzáadásával) főni - a csomagolás előírása szerint. Ha elkészült, leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, a szitát lefedjük, és melegen tartjuk.
  2. A sonkát kis kockára vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, majd hosszában elfelezzük, és vékonyan felkarikázzuk. Felhevítjük a vajat egy nagyobb serpenyőben, melyen a sonkát-hagymát puhulásig, kevergetve megpároljuk. (Ne pirítsuk, mert a sonka megkeményedik, a hagyma megkeseredik).
  3. Ekkor hozzáadjuk a borsót, az egészet felöntjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk, és közepes lángon addig forraljuk, amíg a borsó meg nem puhul (pár perc).
  4. Előmelegített tányérra halmozzuk a spagettit, és a tetejére kanalazzuk a forró szószt. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint parmezánnal.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3554
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Ajánló

Én a leírt szószt késhegynyi frissen reszelt szerecsendióval és egy kicsi elkapart fokhagymával dúsítottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti emilia romagna
Marti48 317 recept

Már a 70-es évek óta készítem ezt a nagyon finom étket. Az igazán eredeti tésztája a tagliattelle, ami most nem volt kéznél, de én is mindig ebből csinálom. A spagetti is jó, merem így is ajánlani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!