Sós mandula recept

Sós mandula
Sós mandula
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már kiskorom óta családunk első számú kedvence ez a remek borkorcsolya. A szilveszter szinte elképzelhetetlen nélküle. Azonban vigyázat: csak mértékkel fogyasszuk, mert nagyon nehéz és kalóriadús csemege!

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

egyéb elnevezések

sós mandula házilag, házi sós mandula
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát megtörjük, egy tálba tesszük, majd ráöntünk annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje.
  2. 2-3 percig áztatjuk, majd leszűrjük.
  3. Amíg még meleg, a magokról ledörzsöljük a barna héjat. (Egyenként hüvelyk- és mutatóujjunk között tartva kinyomkodjuk a héjból. Ha eleve tisztított mandulával van dolgunk, akkor ezek a lépések természetesen nem szükségesek.)
  4. Az immár fehér mandulákat megszárítjuk, előmelegített sütőben 200 C˚-on aranyszínűre pirítjuk.
  5. Közben készítünk egy nagyon tömény sóoldatot: 1 dl vízben feloldunk 3 evőkanál sót.
  6. A magokat kiszedjük a sütőből, beleforgatjuk a sós vízbe, majd újra szétterítjük a tepsin és visszatesszük a sütőbe, amíg meg nem száradnak és a só fehér kristályok formájában meg nem jelenik rajtuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 22 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó k, 2014-06-10 21:26

kb 5x próbálkoztam vele és most először sikerült. korábban mindig odaégett. a titka az, hogy egy pillanatra nem szabad elmozdulni a sütő ablaka elől, mert egyik pillanatban még fehérek, aztán 10 mp múlva már sötétbarnák. mindig magam pucolom a mandulát, így még dühítőbb, ha szénné ég az egész.
most viszont, hogy ott szobroztam tökéletes lett!

Samiya
Samiya / Samiya v, 2012-05-13 20:13

Kedves Oli!
Nagyon klassz ez a rágcsálnivaló! Mindenképpen egy nagy üveg víz társaságában érdemes fogyasztani, mert nem lehet abbahagyni! :) Köszi az ötletet!
Üdv: Samiya

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2008-12-04 08:14

Egyszerübb a következő módon csinálni a mandulát: fél kiló tisztított mandulát, összekeverünk egy félig felvert tojásfehérjével(épphogy csak kifehéredik),majd ízlés szerinti sóval is elkeverjük és sütöbe téve kb. 150 fokon aranybarnára sütjük,idönként megkeverjük,hogy a leragadt fehérjét felszedjük.Igy csinálom a tísztitott tökmagot is.Próbáljátok ki nagyon finom mindkettö.

Oli
Oli / Oli cs, 2008-12-04 15:16

Kedves István! Igen, a Te verziód is jól hangzik, ki fogom próbálni, köszi a tippet!

738