Sörös-hagymás bagett recept

1 adag
160
kcal
Sörös-hagymás bagett
Sörös-hagymás bagett
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen készítettem sörrel készült kenyeret, de így muszáj volt, hogy ezt a remek, ropogós, sült hagymát vettem készen. Azóta szórom mindenre, ha kell, ha nem. Keleti országokban előszeretettel használják a salátákba, hogy evvel is biztosítsák az eltérő konzisztenciájú anyagokat benne. 

hozzávalók / 9 adag

Tang zhong

Tészta

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás bagett, sörös bagett sült hagymával, sült hagymás bagett
Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A hideg vízben a lisztet elkeverjük csomómentesre.
  2. Felforraljuk, és kb. 1 perc alatt besűrítjük krémesre, majd lehűtjük.

Tészta

  1. A sört meglangyosítjuk mikróban, kevés cukrot teszünk bele, hozzáadjuk az élesztőt és megkelesztjük.
  2. A tang zhongot, a megkelt sörös élesztőt és minden egyebet (a pirított hagyma kivételével) kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramon gyúrjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk ovális alakúra, kb. 35 cm-esre, megszórjuk a ropogós hagymával, aztán feltekerjük.
  4. A tésztarudakat a bagett sütőformába tesszük, megkenjük vízzel vagy sörrel. Éles késsel ferdén bemetsszük a tetejét 3-4 helyen, és langyos helyen 20 percig újra kelesztjük.
  5. 230 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük a bagetteket.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 536
elküldve: 0
receptkönyben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1282 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
162