Sörös-hagymás bagett recept

Sörös-hagymás bagett
Sörös-hagymás bagett
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen készítettem sörrel készült kenyeret, de így muszáj volt, hogy ezt a remek, ropogós, sült hagymát vettem készen. Azóta szórom mindenre, ha kell, ha nem. Keleti országokban előszeretettel használják a salátákba, hogy evvel is biztosítsák az eltérő konzisztenciájú anyagokat benne. 

hozzávalók / 9 adag

Tang zhong

Tészta

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: köret
adag: 9 főre

egyéb elnevezések

hagymás bagett, sörös bagett sült hagymával, sült hagymás bagett

elkészítés

Tang zhong

  1. A hideg vízben a lisztet elkeverjük csomómentesre.
  2. Felforraljuk, és kb. 1 perc alatt besűrítjük krémesre, majd lehűtjük.

Tészta

  1. A sört meglangyosítjuk mikróban, kevés cukrot teszünk bele, hozzáadjuk az élesztőt és megkelesztjük.
  2. A tang zhongot, a megkelt sörös élesztőt és minden egyebet (a pirított hagyma kivételével) kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramon gyúrjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk ovális alakúra, kb. 35 cm-esre, megszórjuk a ropogós hagymával, aztán feltekerjük.
  4. A tésztarudakat a bagett sütőformába tesszük, megkenjük vízzel vagy sörrel. Éles késsel ferdén bemetsszük a tetejét 3-4 helyen, és langyos helyen 20 percig újra kelesztjük.
  5. 230 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük a bagetteket.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 487
elküldve: 0
receptkönyben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1240 recept

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
162