Sörös-hagymás bagett recept

1 adag
162
kcal
Sörös-hagymás bagett
Sörös-hagymás bagett
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen készítettem sörrel készült kenyeret, de így muszáj volt, hogy ezt a remek, ropogós, sült hagymát vettem készen. Azóta szórom mindenre, ha kell, ha nem. Keleti országokban előszeretettel használják a salátákba, hogy evvel is biztosítsák az eltérő konzisztenciájú anyagokat benne. 

hozzávalók / 9 adag

Tang zhong

Tészta

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: tejmentes, tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

hagymás bagett, sörös bagett sült hagymával, sült hagymás bagett
Szólj hozzá!

elkészítés

Tang zhong

  1. A hideg vízben a lisztet elkeverjük csomómentesre.
  2. Felforraljuk, és kb. 1 perc alatt besűrítjük krémesre, majd lehűtjük.

Tészta

  1. A sört meglangyosítjuk mikróban, kevés cukrot teszünk bele, hozzáadjuk az élesztőt és megkelesztjük.
  2. A tang zhongot, a megkelt sörös élesztőt és minden egyebet (a pirított hagyma kivételével) kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramon gyúrjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk ovális alakúra, kb. 35 cm-esre, megszórjuk a ropogós hagymával, aztán feltekerjük.
  4. A tésztarudakat a bagett sütőformába tesszük, megkenjük vízzel vagy sörrel. Éles késsel ferdén bemetsszük a tetejét 3-4 helyen, és langyos helyen 20 percig újra kelesztjük.
  5. 230 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük a bagetteket.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • költség: 330 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 552
elküldve: 0
receptkönyben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1292 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
162