Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.) recept

Kalória?
Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez igazából a férjem specialitása, de úgy gondoltam megosztom....Igazi téli eledel, az egész család szereti, emellett látványos vendégváró.

hozzávalók / 4 adag

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

  • 4 dl sör (világos)

A körethez

ajánlat

Mi sört iszunk hozzá...de mivel igazi téli étel, el tudom képzelni egy kis forralt borral is...
Ízlés szerint friss kenyérrel vagy héjában sült krumplival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós csülök, sörben sült csülök savanyú káposztával, pácolt sörben sült csülök
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból elkészítjük a pácot, és annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a csülköket (lehet rögtön egy nagy fazékban, majd ebben főzzük).
  2. A csülköket 2 napig pácoljuk hideg helyen.
  3. A páclében feltesszük főni, és puhára főzzük, kb.1 óra alatt.
  4. Óvatosan kivesszük a csülköket a vízből, és tepsibe tesszük.
  5. A főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és a csülökre locsoljuk 2 dl sör kíséretében.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt ropogósra sütjük, közben a maradék sörrel locsolgatjuk.
  7. Közben elkészítjük a köretet: a szalonnát lepirítjuk, rádobjuk a káposztát (ha túl savanyú, előtte mossuk át), a fűszereket, és a levét elpároljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 69 912
elküldve: 19
receptkönyben: 914
elkészítve: 27/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Aurore

Mióta szakács: 2009.08.29.
5 recept

Hozzászólások (20)

dombinori
dombinori / dombinori v, 2012-03-11 18:31

Szia Aurore,

Megcsináltam nem rég a csülköt, igaz hagymás magyaros burgonyával. Nagyon jól sikerült. Köszi a receptet. :-)
üdv,
Nóri

Aurore
Aurore / Aurore v, 2012-03-11 20:42

Szia Nóri!

Nagyon örülök,hogy ízlett!További szép napot és jó főzőcskézést!

Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikk p, 2011-12-30 10:09

Sziasztok Lányok/Fiúk/! :) Nagy baj, ha csak egy napig pácolom a lében? Sajnos kifutottam az időből... holnapra kellene az étel. :D

Aurore
Aurore / Aurore p, 2011-12-30 20:58

Szia Vasvikk!
Szerintem nem nagy gond,átjárják az ízek rövidebb idő alatt is...remélem finomra sikeredik!
Jó étvágyat hozzá és boldog új évet!
Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikk szo, 2011-12-31 07:46

Köszönöm a választ! Remélem finom lesz.
Boldog új évet!

publikus
publikus sze, 2011-03-16 19:13

Szia, csupán egy kérdésem volna, a hideg páclébe beletesszük a sót vagy csak főzésnél?
Jó volna tudnom, elkészíteném.. köszönöm :)

Aurore
Aurore / Aurore sze, 2011-03-16 19:58

Igen,már a páclébe mehet a só,abban is feloldódik[vicces,de a só oldódási képessége csak nagyon kis mértékben függ a folyadék hőmérsékletétől....kibújt belőlem a vegyész:)))]Remélem jól sikerül majd,jó étvágyat előre is!

serci
Serci / serci szo, 2011-03-05 10:17

Ma én is savanyú káposztát párolok,csak még teszek rá pár knédlit is!Szegény anyám régen sokszor csinált ilyen jó sváb kajákat. Kár hogy nem figyeltem jobban,remélem sikerül.

viza
viza cs, 2011-02-24 14:23

Igen füstöltből, és teljesen ugyanúgy készítem el mint a nyersből ahogy itt le van írva. Nálunk is nagyon kelendő a füstölt csülök, azért is próbáltam ki abból. Én a nyers csülökkel még nem próbálkoztam ezért nem tudom milyen ízre, a füstölt valószínűleg nem veszi fel annyira a páclé ízét. Remélem kipróbálod füstölttel is és majd megírod van-e különbség ízre a kettő között ! Még egyszer köszönöm neked ezt a remek receptet a családom nevében is !

viza
viza sze, 2011-02-23 20:47

Nálunk a családban nagyon szereti mindenki a legkisebbtől a legnagyobbig. Én füstölt csülökből szoktam csinálni, krumplival és káposztával együtt sütöm meg. Nagyon finom ! Köszi a receptet !!!

Aurore
Aurore / Aurore sze, 2011-02-23 20:58

Füstöltből?Biztos úgy is nagyon finom...pácolod,és sörrel is locsolod,ugyanígy?Egyszer én is kipróbálom,nálunk nagyon kelendő a füstölt csülök!

gordine
gordine sze, 2010-09-15 10:42

Tegnap lett bepácolva, hétvégére elkészül. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

gordine
gordine h, 2010-09-20 10:11

Nagyon-nagyon finom volt. A savanyú káposztát alapból nem nagyon szeretem, de ez így szuper. A férjem volt a szakács, így nem tudom mennyire ragaszkodott a recept minden sorához (mert nem nagyon szokott), de tényleg isteni lett. Köszi a receptet!!!

Aurore
Aurore / Aurore h, 2010-09-20 12:47

Nagyon örülök neki,hogy jó lett....igen,a férfiak nem mindig ragaszkodnak a recepthez,de legtöbbször jót tesznek vele...én már csak tudom,egy szakács férjjel! :)))

látogató
Bloemcake / látogató p, 2009-12-04 07:49

Nagyon szeretném elkészíteni, de nem vagyok túl gyakorlott. Ezért lenne néhány kérdésem:
füstölt csülöt kell-e venni, meg hátsó csülökről van-e szó?

Aurore
Aurore / Aurore p, 2009-12-04 17:57

Kedves Látogató!

Nem füstölt,sima nyers hátsó csülök kell hozzá,csonttal együtt(finomabb a hús,ha csonttal együtt fő)
Egyébként nyugodtan vágj bele,szerintem egyszerű elkészíteni.Ha a páclében már puhára főtt,csak arra kell vigyázni,hogy ne essen szét,amikor kiveszed a léből(mindenképpen egyszerre két eszközt használj),aztán már csak az a dolgod,hogy locsolgasd,és ha elég pirospozsgás-ropogós,akkor jó étvággyal megegyétek!

1049