Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.) recept

1 adag
1049
kcal
Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez igazából a férjem specialitása, de úgy gondoltam megosztom....Igazi téli eledel, az egész család szereti, emellett látványos vendégváró.

hozzávalók / 4 adag

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

  • 4 dl sör (világos)

A körethez

ajánlat

Mi sört iszunk hozzá...de mivel igazi téli étel, el tudom képzelni egy kis forralt borral is...
Ízlés szerint friss kenyérrel vagy héjában sült krumplival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ropogós csülök, sörben sült csülök savanyú káposztával, pácolt sörben sült csülök
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból elkészítjük a pácot, és annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a csülköket (lehet rögtön egy nagy fazékban, majd ebben főzzük).
  2. A csülköket 2 napig pácoljuk hideg helyen.
  3. A páclében feltesszük főni, és puhára főzzük, kb.1 óra alatt.
  4. Óvatosan kivesszük a csülköket a vízből, és tepsibe tesszük.
  5. A főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és a csülökre locsoljuk 2 dl sör kíséretében.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt ropogósra sütjük, közben a maradék sörrel locsolgatjuk.
  7. Közben elkészítjük a köretet: a szalonnát lepirítjuk, rádobjuk a káposztát (ha túl savanyú, előtte mossuk át), a fűszereket, és a levét elpároljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 66 052
elküldve: 15
receptkönyben: 877
elkészítve: 20/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Aurore

Mióta szakács: 2009.08.29.
4 recept

Hozzászólások (20)

dombinori
dombinoriv, 2012-03-11 19:31

Szia Aurore,

Megcsináltam nem rég a csülköt, igaz hagymás magyaros burgonyával. Nagyon jól sikerült. Köszi a receptet. :-)
üdv,
Nóri

Aurore
Aurorev, 2012-03-11 21:42

Szia Nóri!

Nagyon örülök,hogy ízlett!További szép napot és jó főzőcskézést!

Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikkp, 2011-12-30 11:09

Sziasztok Lányok/Fiúk/! :) Nagy baj, ha csak egy napig pácolom a lében? Sajnos kifutottam az időből... holnapra kellene az étel. :D

Aurore
Aurorep, 2011-12-30 21:58

Szia Vasvikk!
Szerintem nem nagy gond,átjárják az ízek rövidebb idő alatt is...remélem finomra sikeredik!
Jó étvágyat hozzá és boldog új évet!
Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikkszo, 2011-12-31 08:46

Köszönöm a választ! Remélem finom lesz.
Boldog új évet!

publikus
publikussze, 2011-03-16 20:13

Szia, csupán egy kérdésem volna, a hideg páclébe beletesszük a sót vagy csak főzésnél?
Jó volna tudnom, elkészíteném.. köszönöm :)

Aurore
Auroresze, 2011-03-16 20:58

Igen,már a páclébe mehet a só,abban is feloldódik[vicces,de a só oldódási képessége csak nagyon kis mértékben függ a folyadék hőmérsékletétől....kibújt belőlem a vegyész:)))]Remélem jól sikerül majd,jó étvágyat előre is!

serci
serciszo, 2011-03-05 11:17

Ma én is savanyú káposztát párolok,csak még teszek rá pár knédlit is!Szegény anyám régen sokszor csinált ilyen jó sváb kajákat. Kár hogy nem figyeltem jobban,remélem sikerül.

viza
vizacs, 2011-02-24 15:23

Igen füstöltből, és teljesen ugyanúgy készítem el mint a nyersből ahogy itt le van írva. Nálunk is nagyon kelendő a füstölt csülök, azért is próbáltam ki abból. Én a nyers csülökkel még nem próbálkoztam ezért nem tudom milyen ízre, a füstölt valószínűleg nem veszi fel annyira a páclé ízét. Remélem kipróbálod füstölttel is és majd megírod van-e különbség ízre a kettő között ! Még egyszer köszönöm neked ezt a remek receptet a családom nevében is !

viza
vizasze, 2011-02-23 21:47

Nálunk a családban nagyon szereti mindenki a legkisebbtől a legnagyobbig. Én füstölt csülökből szoktam csinálni, krumplival és káposztával együtt sütöm meg. Nagyon finom ! Köszi a receptet !!!

Aurore
Auroresze, 2011-02-23 21:58

Füstöltből?Biztos úgy is nagyon finom...pácolod,és sörrel is locsolod,ugyanígy?Egyszer én is kipróbálom,nálunk nagyon kelendő a füstölt csülök!

gordine
gordinesze, 2010-09-15 11:42

Tegnap lett bepácolva, hétvégére elkészül. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

Aurore
Auroresze, 2010-09-15 17:14

Én is kíváncsi vagyok,remélem,hogy jól sikerül és ízleni fog!

gordine
gordineh, 2010-09-20 11:11

Nagyon-nagyon finom volt. A savanyú káposztát alapból nem nagyon szeretem, de ez így szuper. A férjem volt a szakács, így nem tudom mennyire ragaszkodott a recept minden sorához (mert nem nagyon szokott), de tényleg isteni lett. Köszi a receptet!!!

Aurore
Auroreh, 2010-09-20 13:47

Nagyon örülök neki,hogy jó lett....igen,a férfiak nem mindig ragaszkodnak a recepthez,de legtöbbször jót tesznek vele...én már csak tudom,egy szakács férjjel! :)))

látogató
látogatóp, 2009-12-04 08:49

Nagyon szeretném elkészíteni, de nem vagyok túl gyakorlott. Ezért lenne néhány kérdésem:
füstölt csülöt kell-e venni, meg hátsó csülökről van-e szó?

Aurore
Aurorep, 2009-12-04 18:57

Kedves Látogató!

Nem füstölt,sima nyers hátsó csülök kell hozzá,csonttal együtt(finomabb a hús,ha csonttal együtt fő)
Egyébként nyugodtan vágj bele,szerintem egyszerű elkészíteni.Ha a páclében már puhára főtt,csak arra kell vigyázni,hogy ne essen szét,amikor kiveszed a léből(mindenképpen egyszerre két eszközt használj),aztán már csak az a dolgod,hogy locsolgasd,és ha elég pirospozsgás-ropogós,akkor jó étvággyal megegyétek!

Legfrissebb cikkek

Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
1049