Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.) recept

1 adag
1049
kcal
Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez igazából a férjem specialitása, de úgy gondoltam megosztom....Igazi téli eledel, az egész család szereti, emellett látványos vendégváró.

hozzávalók / 4 adag

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

  • 4 dl sör (világos)

A körethez

ezt olvastad már?

ajánlat

Mi sört iszunk hozzá...de mivel igazi téli étel, el tudom képzelni egy kis forralt borral is...
Ízlés szerint friss kenyérrel vagy héjában sült krumplival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós csülök, sörben sült csülök savanyú káposztával, pácolt sörben sült csülök
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból elkészítjük a pácot, és annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a csülköket (lehet rögtön egy nagy fazékban, majd ebben főzzük).
  2. A csülköket 2 napig pácoljuk hideg helyen.
  3. A páclében feltesszük főni, és puhára főzzük, kb.1 óra alatt.
  4. Óvatosan kivesszük a csülköket a vízből, és tepsibe tesszük.
  5. A főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és a csülökre locsoljuk 2 dl sör kíséretében.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt ropogósra sütjük, közben a maradék sörrel locsolgatjuk.
  7. Közben elkészítjük a köretet: a szalonnát lepirítjuk, rádobjuk a káposztát (ha túl savanyú, előtte mossuk át), a fűszereket, és a levét elpároljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 65 908
elküldve: 14
receptkönyben: 875
elkészítve: 20/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Aurore

Mióta szakács: 2009.08.29.
4 recept

Hozzászólások (20)

dombinori
dombinoriv, 2012-03-11 19:31

Szia Aurore,

Megcsináltam nem rég a csülköt, igaz hagymás magyaros burgonyával. Nagyon jól sikerült. Köszi a receptet. :-)
üdv,
Nóri

Aurore
Aurorev, 2012-03-11 21:42

Szia Nóri!

Nagyon örülök,hogy ízlett!További szép napot és jó főzőcskézést!

Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikkp, 2011-12-30 11:09

Sziasztok Lányok/Fiúk/! :) Nagy baj, ha csak egy napig pácolom a lében? Sajnos kifutottam az időből... holnapra kellene az étel. :D

Aurore
Aurorep, 2011-12-30 21:58

Szia Vasvikk!
Szerintem nem nagy gond,átjárják az ízek rövidebb idő alatt is...remélem finomra sikeredik!
Jó étvágyat hozzá és boldog új évet!
Üdv:Hajni

vasvikk
vasvikkszo, 2011-12-31 08:46

Köszönöm a választ! Remélem finom lesz.
Boldog új évet!

publikus
publikussze, 2011-03-16 20:13

Szia, csupán egy kérdésem volna, a hideg páclébe beletesszük a sót vagy csak főzésnél?
Jó volna tudnom, elkészíteném.. köszönöm :)

Aurore
Auroresze, 2011-03-16 20:58

Igen,már a páclébe mehet a só,abban is feloldódik[vicces,de a só oldódási képessége csak nagyon kis mértékben függ a folyadék hőmérsékletétől....kibújt belőlem a vegyész:)))]Remélem jól sikerül majd,jó étvágyat előre is!

serci
serciszo, 2011-03-05 11:17

Ma én is savanyú káposztát párolok,csak még teszek rá pár knédlit is!Szegény anyám régen sokszor csinált ilyen jó sváb kajákat. Kár hogy nem figyeltem jobban,remélem sikerül.

viza
vizacs, 2011-02-24 15:23

Igen füstöltből, és teljesen ugyanúgy készítem el mint a nyersből ahogy itt le van írva. Nálunk is nagyon kelendő a füstölt csülök, azért is próbáltam ki abból. Én a nyers csülökkel még nem próbálkoztam ezért nem tudom milyen ízre, a füstölt valószínűleg nem veszi fel annyira a páclé ízét. Remélem kipróbálod füstölttel is és majd megírod van-e különbség ízre a kettő között ! Még egyszer köszönöm neked ezt a remek receptet a családom nevében is !

viza
vizasze, 2011-02-23 21:47

Nálunk a családban nagyon szereti mindenki a legkisebbtől a legnagyobbig. Én füstölt csülökből szoktam csinálni, krumplival és káposztával együtt sütöm meg. Nagyon finom ! Köszi a receptet !!!

Aurore
Auroresze, 2011-02-23 21:58

Füstöltből?Biztos úgy is nagyon finom...pácolod,és sörrel is locsolod,ugyanígy?Egyszer én is kipróbálom,nálunk nagyon kelendő a füstölt csülök!

gordine
gordinesze, 2010-09-15 11:42

Tegnap lett bepácolva, hétvégére elkészül. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

Aurore
Auroresze, 2010-09-15 17:14

Én is kíváncsi vagyok,remélem,hogy jól sikerül és ízleni fog!

gordine
gordineh, 2010-09-20 11:11

Nagyon-nagyon finom volt. A savanyú káposztát alapból nem nagyon szeretem, de ez így szuper. A férjem volt a szakács, így nem tudom mennyire ragaszkodott a recept minden sorához (mert nem nagyon szokott), de tényleg isteni lett. Köszi a receptet!!!

Aurore
Auroreh, 2010-09-20 13:47

Nagyon örülök neki,hogy jó lett....igen,a férfiak nem mindig ragaszkodnak a recepthez,de legtöbbször jót tesznek vele...én már csak tudom,egy szakács férjjel! :)))

látogató
látogatóp, 2009-12-04 08:49

Nagyon szeretném elkészíteni, de nem vagyok túl gyakorlott. Ezért lenne néhány kérdésem:
füstölt csülöt kell-e venni, meg hátsó csülökről van-e szó?

Aurore
Aurorep, 2009-12-04 18:57

Kedves Látogató!

Nem füstölt,sima nyers hátsó csülök kell hozzá,csonttal együtt(finomabb a hús,ha csonttal együtt fő)
Egyébként nyugodtan vágj bele,szerintem egyszerű elkészíteni.Ha a páclében már puhára főtt,csak arra kell vigyázni,hogy ne essen szét,amikor kiveszed a léből(mindenképpen egyszerre két eszközt használj),aztán már csak az a dolgod,hogy locsolgasd,és ha elég pirospozsgás-ropogós,akkor jó étvággyal megegyétek!

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
1049