Sörös csülök 3.(Boros Jancsi módra) recept

Sörös csülök 3.(Boros Jancsi módra)
Sörös csülök 3.(Boros Jancsi módra)
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Apukámtól tanultam. Nagyon jókat ettünk, ilyen és ehhez hasonló jó kis ételeket, míg élt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi tésztát szoktunk hozzá főzni, azzal a legfinomabb. Nem tévedés, paprika nem kell bele. Pörkölthöz hasonlít a jellege az ételnek. Bográcsban és lábosban is ugyanolyan finom.
Csak annak ajánlom, aki nem válogatós, ebből nem szabad kiválogatni azt, ami zsíros!!!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörben főtt csülök, sörös csülökpörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt sós, babérleveles vízben előfőzzük. Ha félig megpuhult, kivesszük, kicsontozzuk, és csíkokra vágjuk. (mindet, nem kiválogatni!)
  2. Pörköltalapot készítünk, vagyis megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, beletesszük a csíkokra vágott csülökhúst, sózzuk, borsozzuk, köményezzük ízlés szerint, és felöntjük sörrel, hogy ellepje.
  3. Miután fellforrt, csapott evőkanál cukrot teszünk bele.
  4. Puhára főzzük. Az elpárolgott levet az előfőzésből maradt lével pótoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 13 126
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Boczy

Mióta szakács: 2011.01.17.
3 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laborosmarcsi
laborosmarcsi sze, 2013-05-22 12:37

Pünkösd hétfőn mi is elkészítettük, én két nyers csülök mellé egy füstöltet is tettem, de továbbiakban úgy készítettem ahogy le van írva. Nagyon-nagyon finom lett, pedig mikor főztem még nem igazán izlett, de mire összefőtt benne minden egyszerűen csodálatos lett. Volt aki háromszor is evett belőle, sőt a kolleganőm is ilyet fog legközelebb készíteni a családi összejövetelükön. Tudom ajánlani ezt a receptet!

oreganyo
oreganyo p, 2012-05-04 04:42

Kedves Boczy!
Édesapádnak nagyon jó izlése volt. Tegnap megfőztem ezt a csodát, remek, már az illata is csábító volt. Alig birtam kivárni, hogy kész legyen és gyorsan kenyérrel meg kellett kóstolni.
Adjunk a koleszterinnek! kit érdekel?
Üdv: Öreganyó

illesera
illesera szo, 2011-03-05 13:28

Hmmmmmmm......nyami!
Milyen sör? barna? vagy mindegy?
Ez lesz az első bográcsozás a kertben, már látom!
üdv
Era

Boczy
Boczy / Boczy szo, 2011-03-05 17:56

Mi világos sörrel készítjük.Én nem kockáztatnám meg a barna sört,annak más karaktere van.De próba szerencse.Jó bográcsozást,küldjem a jó időt??

431