Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben sült csülök Cárevicstől

Sörben sült csülök Cárevicstől
Sörben sült csülök Cárevicstől
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunk nagy kedvence ez a fogás, mint minden csülkös étel. Ebben az esetben viszont a sör-csülök kombináció alapból a nyertes verzió. Bátrabbak barna sörrel is kipróbálhatják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köreteként van aki spagettivel, én hasábburgonyával szeretem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt kicsontozzuk, és bőrével együtt kis kockákra vágjuk.
  2. A finomra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a feldarabolt húst, és rövid ideig erős lángon pirítjuk. Megszórjuk liszttel, és azzal is pirítjuk. Ne féljünk, hogy ha leragad egy kicsit a liszt az aljába, ez feloldódik később a sörben.
  3. Rászórjuk a fűszereket, és ráöntjük a sört meg az ecetet. Felforraljuk, majd átöntjük egy tepsibe vagy egy tűzálló tálba, és forró sütőbe téve, legalább egy órán keresztül párolva sütjük. Ha netán jobban elpárolódik a szaftja a kelleténél, sörrel pótoljuk.
  • sütési hőfok: 185°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 126
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis sörös csülök, csülök sörben sülve, fűszeres sörös csülök

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baglya
baglya Wed, 2017-07-19 14:49

Ez isteni! Köszönöm :) igaz mozgásképtelenné tett, mert kétszer is szedtem belőle :D

gamica
gamica Sat, 2014-11-22 13:56

A 0,5 dl sör ennyi hús párolásához számomra nagyon kevésnek tűnik, az 1 dl olaj pedig soknak. Megcsináltam, de én sokkal több sört öntöttem alá, mivel nem utalt semmi a receptben arra, hogy a sütőben le kellene fedni alufóliával. A végeredmény jó lett, de érdekelne, hogy az eredeti recept szerint ez hogy történik.

Péter Cár
Cárevics / Péter Cár Sat, 2014-11-22 19:37

Drága Gamica! Köszönöm, hogy rávetítettél egy kis hiányosságra. Csülkönként egy üveg sörrel kell számolni, de ha a csülök méretesebb, akár másfél üveggel is kelhet hozzá. A fóliát nem véletlenül nem írtam, merthogy nem kell. Egyrészt időnként meg kell keverni a sülő húst, illetve a mártásból kikandikáló bőrös darabok így tudnak ropogósra sülni. Az olaj pedig nem sok, hisz az elején a pirítás miatt szükség van ennyi mennyiségre. Sajnos a végén a csülökből is rengeteg zsír kisül. A felesleges zsiradékot én a végén leszedem.

Manna70
Manna70 Wed, 2014-03-19 22:12

Összefutott a nyál a számban. Ha kapok csülköt nálunk is ez lesz hétvégén.

Manna70
Manna70 Sat, 2014-03-22 14:56

Nos egy kicsit megijedtem a készítésnél, mert az illatok egyikünknek se tetszettek. De amikor evésre került a sor az első óvatos falatok után a család minden tagja el volt ragadtatva.

Péter Cár
Cárevics / Péter Cár Mon, 2014-03-24 06:37

Gratulálok hozzá! Akkor a legjobb, amikor a bőrös részek kikandikálnak a szószból sütés közben, és ropogósra pirulnak.

Péter Cár
Cárevics / Péter Cár Fri, 2014-03-21 04:16

Vigyázat! Könnyen rá lehet kapni, és már függővé válik az ember. :)
Kérhetek majd egy visszajelzést, hogy sikerült?

795
sertéscsülök 1.5 kg
fehér hagyma 1 nagy db
sör 0.5 l
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
ecet 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
bors 0.5 kávéskanál
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
szegfűbors 1 késhegynyi
barna cukor 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
gyömbér 1 csipet