Sonkával-sajttal töltött rántott hús recept

Sonkával-sajttal töltött rántott hús
Sonkával-sajttal töltött rántott hús
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük, mert pikáns ízt ad a füstölt sonka a húsnak. Laktató vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt sonkával töltött rántott karaj, sertéstekercs sajttal-sonkával töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. Minden hússzeletre teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, felgöngyöljük, és fogpiszkálóval átszúrjuk.
  3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban fedő alatt megsütjük lassú tűzön.

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 532
elküldve: 1
receptkönyben: 86
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

Hozzászólások (5)

Beyyya
Beyyyap, 2012-12-21 21:02

Ezt máshol nevezik szántódi vagy szarvasi ropogósnak is! :D

ani0228
ani0228sze, 2012-04-18 18:51

szia ildiko.ugy is készithetem hogy kihagyom majd a sonkát csak sajtal? nem folyik ki a sajt?a kritikusokkal pedig nem kelll foglalkozni.

simonneildiko79
simonneildiko79cs, 2012-04-19 12:35

Szia ani228! Igen úgy is jó, lehet egy picit kifolyik, de ha dupla zsemlemorzsás bundába teszed akkor nem /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa/.Így értem a duplát. Nem vettem a szívemre a kritikát és már azóta javítottam a hibás képet. Amúgy bármivel töltheted, mehet bele zöldség is és savanyú uborka is jó hozzá, mindenki saját ízlése szerint. Én úgy is szoktam sütni, hogy beleteszem olajozott tepsibe és 200 fokon alsó-felső sütésen megsütöm, így egy kicsit száraz, de finom.Jó munkát Neked, és jó étvágyat hozzá.

simonneildiko79
simonneildiko79h, 2011-06-20 11:27

Köszi a kritikát. A közeljövőben majd jobban igyekezek. Igen sajna ennyi maradt mire odajutottam fotózni. További jó munkát neked is goedeburg.

goedeburg
goedeburgv, 2011-06-19 15:53

Szegeny kis laktato vasarnapi ebed (maradeka?)! Elfelezve egy bazi nagy, a kes vagasnyomatol maszatos tanyeron, tarsasag nelkul.
Kedves Ildiko, ez a finom etel mindenkeppen megerdemelt volna egy kicsivel tobb torodest.Kis koretet, de legalabb egy cikk paradicsomot, egy szal ptrezselymet egy sokkal sokkal kisebb tanyeron.
Az etel nem csak a szanknak keszul, a szemunknek is. Sokkal tobb sikert kivanok a fotozashoz a tovabbiakban! :-)

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
2154