Sonkával-sajttal töltött rántott hús recept

Sonkával-sajttal töltött rántott hús
Sonkával-sajttal töltött rántott hús
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük, mert pikáns ízt ad a füstölt sonka a húsnak. Laktató vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt sonkával töltött rántott karaj, sertéstekercs sajttal-sonkával töltve

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. Minden hússzeletre teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, felgöngyöljük, és fogpiszkálóval átszúrjuk.
  3. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban fedő alatt megsütjük lassú tűzön.

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 973
elküldve: 1
receptkönyben: 82
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

Hozzászólások (5)

Beyyya
Beyyyap, 2012-12-21 21:02

Ezt máshol nevezik szántódi vagy szarvasi ropogósnak is! :D

ani0228
ani0228sze, 2012-04-18 18:51

szia ildiko.ugy is készithetem hogy kihagyom majd a sonkát csak sajtal? nem folyik ki a sajt?a kritikusokkal pedig nem kelll foglalkozni.

simonneildiko79
simonneildiko79cs, 2012-04-19 12:35

Szia ani228! Igen úgy is jó, lehet egy picit kifolyik, de ha dupla zsemlemorzsás bundába teszed akkor nem /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa/.Így értem a duplát. Nem vettem a szívemre a kritikát és már azóta javítottam a hibás képet. Amúgy bármivel töltheted, mehet bele zöldség is és savanyú uborka is jó hozzá, mindenki saját ízlése szerint. Én úgy is szoktam sütni, hogy beleteszem olajozott tepsibe és 200 fokon alsó-felső sütésen megsütöm, így egy kicsit száraz, de finom.Jó munkát Neked, és jó étvágyat hozzá.

simonneildiko79
simonneildiko79h, 2011-06-20 11:27

Köszi a kritikát. A közeljövőben majd jobban igyekezek. Igen sajna ennyi maradt mire odajutottam fotózni. További jó munkát neked is goedeburg.

goedeburg
goedeburgv, 2011-06-19 15:53

Szegeny kis laktato vasarnapi ebed (maradeka?)! Elfelezve egy bazi nagy, a kes vagasnyomatol maszatos tanyeron, tarsasag nelkul.
Kedves Ildiko, ez a finom etel mindenkeppen megerdemelt volna egy kicsivel tobb torodest.Kis koretet, de legalabb egy cikk paradicsomot, egy szal ptrezselymet egy sokkal sokkal kisebb tanyeron.
Az etel nem csak a szanknak keszul, a szemunknek is. Sokkal tobb sikert kivanok a fotozashoz a tovabbiakban! :-)

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!
2149