Sonkával és sajttal töltött pulykarolád recept

Sonkával és sajttal töltött pulykarolád
Sonkával és sajttal töltött pulykarolád
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek megéheztek a délutáni focit követően, és valami gyorsat kellett összeütnöm nekik.
Kis túlzással mire az olaj felforrósodik, el lehet készíteni a roládokat, és pillanatok alatt megsül a hús.
Hogy mit teszünk a roládba, az csak fantázia kérdése.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürét készítettem köretnek, és házi savanyúsággal tálaltam.
Salátával is kitűnő fogást készíthetünk belőle.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sonkás-sajtos pulykarolád, sonkás-sajtos rántott pulykarolád
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellből vágjunk nyitott szeleteléssel 2 nagy szeletet. (Egyszerűbben: egy szeletet kétszer vágunk le, de a közepét nem vágjuk keresztül, hanem egyben hagyjuk, majd kinyitjuk a hússzeletet, mely így kb. a duplája lesz méretben)
  2. A kinyitott szeleteteket fólia alatt kiklopfoljuk, hogy mindenütt egyforma vastagságot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  3. 3-3 szelet sonkát fektetünk minden hússzeletbe, majd baconokra vágott sajtot teszünk a közepébe és feltekerjük rolád formára. Az első tekeréskor a széleket hajtsuk be, hogy a sajt ne folyhasson ki a sütéskor.
  4. Ha kész a forma, rögzítsük hústűvel, vagy fogpiszkálókkal, majd panírozzuk ki a roládokat.
  5. Közepes lángon hevített olajban lassan süssük arany barnára a roládokat.
  6. Sütés után szeleteljük fel, majd tálaljuk azonnal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 21 976
elküldve: 4
receptkönyvben: 360
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
165 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Heyy
Heyy v, 2011-12-11 18:38

Kedves salumeria!
Bocsáss meg ha csak én vagyok ilyen figyelmetlen,hogy nem látom,de a tojást mikor kell belerakni?

Bató Edit
Bató Edit k, 2010-12-07 11:16

Már megint remekeltél! Ezt is ki fogom próbálni, mert már előre látom, hogy finom lesz. :))

salumeria
Kornél / salumeria k, 2010-12-07 11:22

Nekem is majd ki kell, de van már más ötletem is erre.
Ha sikerül, majd feldobom a receptet...:)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2010-12-04 20:40

Kedves salumeria!

Ne viccelj, én köszönöm a "sajt-tippet"! :)
Panírral sem rossz, de ha anélkül lett volna, igen írígykednék a pirosra sütési technikád miatt! ;)

salumeria
Kornél / salumeria v, 2010-12-05 00:16

:))

Őszintén szólva...úgy vélem elkészíthető panír nélkül is, méghozzá a következőképpen:
ha szép piros színt szeretnél a tekercsnek kívülről, akkor egy fém serpenyőben (nem teflon, hanem kékacél, vagy öntött vas) kevés zsíradékon hirtelen sütsz egy szép piros kérget a húsnak.
Miután ettől belül még nyers marad, ezért a gázról le kell majd venned, és kb. 180 fokos sütőbe kell helyezned a serpenyőt úgy cca. 15 percre. Akkor belül is szépen át fog sülni.
Ennél a sütési eljárásnál azonban fennáll a veszélye annak, hogy a hús kivűlről esetleg kiszárad, ezért sütés közben 2-3 percenként meg kell locsolni olvasztott fűszervajjal, és természetesen a tekercseket is forgatni kellene a serpenyőben.
Egy próbát megér, szerintem ezzel az eljárással is hibátlan lenne.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2010-12-03 22:11

Mintha lenne rajta panír, vagy csak a szemem csalt meg?
Milyen sajtot használtál, hogy ilyen szép színe van?

Üdv, Tyche

salumeria
Kornél / salumeria szo, 2010-12-04 00:13

Kedves Tyche,

köszönöm észrevételed, ahogy mondani szokás, "hamar munka ritkán jó"....
A receptben benne van a panír, mint alapanyag, csak éppen a metodikából maradt ki a panírozás...
Javítom a receptet azonnal...megjegyzem a cenzúra staff is elhaladt mellette...
Sajt tekintetében pecorino pastore sardo került bele, ezt idehaza az üzletünkben lehetett kapni, amíg be nem zártuk...:(((
Nagyon finom, szardíniai félkemény juhsajt, aminek egyáltalán nincs "gyapjúszaga", a 30 évvel ezelőtti trappistához lehetne hasonlítani az ízét, nyilvánvalóan hasonló sincs itthon.
Mindenképpen valami félkemény sajtot javasolnék, akár egy jó érett ementáli például (swiss AOC).
Mégegyszer köszi az észrevételed! :)

1385