r
Nosalty Logó

Sonkával és sajttal töltött pulykarolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sonkával és sajttal töltött pulykarolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 5542 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 1385 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146 g

Zsír

  • Összesen
    487 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    164 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7253.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    4917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 5542 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellből vágjunk nyitott szeleteléssel 2 nagy szeletet. (Egyszerűbben: egy szeletet kétszer vágunk le, de a közepét nem vágjuk keresztül, hanem egyben hagyjuk, majd kinyitjuk a hússzeletet, mely így kb. a duplája lesz méretben)
  2. A kinyitott szeleteteket fólia alatt kiklopfoljuk, hogy mindenütt egyforma vastagságot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  3. 3-3 szelet sonkát fektetünk minden hússzeletbe, majd baconokra vágott sajtot teszünk a közepébe és feltekerjük rolád formára. Az első tekeréskor a széleket hajtsuk be, hogy a sajt ne folyhasson ki a sütéskor.
  4. Ha kész a forma, rögzítsük hústűvel, vagy fogpiszkálókkal, majd panírozzuk ki a roládokat.
  5. Közepes lángon hevített olajban lassan süssük arany barnára a roládokat.
  6. Sütés után szeleteljük fel, majd tálaljuk azonnal.
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 31342
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 03.

Ajánló

Burgonyapürét készítettem köretnek, és házi savanyúsággal tálaltam. Salátával is kitűnő fogást készíthetünk belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkával és sajttal töltött pulykarolád
Kornél 167 recept

A gyerekek megéheztek a délutáni focit követően, és valami gyorsat kellett összeütnöm nekik. Kis túlzással mire az olaj felforrósodik, el lehet készíteni a roládokat, és pillanatok alatt megsül a hús. Hogy mit teszünk a roládba, az csak fantázia kérdése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?