Sonkás tojástekercs Gabystól recept

Sonkás tojástekercs Gabystól
Sonkás tojástekercs Gabystól
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajtos sajttekercsem után elkészült a tojástekercsem is. Mi elégedettek voltunk, remélem Ti is azok lesztek.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 8 tojás
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl tej
  • 1 kk só
  • 1 natúr tömlős krémsajt
  • kb. 10-15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek apróra vágott snidling vagy póréhagyma
  • mustár
  • 4 szelet gépsonka/füstölt tarja

ajánlat

Nagyobb tepsiben is lehet sütni, akkor vékonyabb lesz a tojástekercsünk. Így a sütési idő is lerövidül. Ajánlom egyéb majonézes salátákhoz, hidegtálakhoz, szendvicsekbe. De finom enyhén pirítós kenyérrel, csemegeuborkával, kevés ketchuppal.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás tekercs, krémsajtos tekercs, sajttekercs füstölt tarjával

elkészítés

  1. Nagyobb tálba belenyomjuk a krémsajtot, kevés tejjel kézi robotgéppel elkeverjük
  2. Hozzáadjuk a lisztet, ismét kevés tej - csomómentesre elkeverjük, hozzáadagoljuk az összes tejet.
  3. Beleütjük a tojásokat, ízlés szerint megsózzuk, alaposan elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rászórunk 1 ek snidlinget.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  6. Ha megsült, papírral együtt kivesszük a tepsiből.
  7. Vékonyan megkenjük mustárral, megszórjuk sajttal (kevés sajtot hagyjunk a tetejére) és snidliggel, rátesszük a sonka- vagy tarjaszeleteket.
  8. Feltekerjük, mint a piskótát, a tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk.
  9. Visszatesszük a sütőbe, de csak addig, míg a tetején megolvad a sajt.
  10. Langyosra hagyjuk kihűlni, és máris szeletelhetjük.

Jó étvágyat!:)

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 084
elküldve: 3
receptkönyben: 104
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
127 recept

Hozzászólások (9)

sziszi01
sziszi01p, 2013-04-19 20:43

Szia!
A héten az egyik nap ez volt a vacsi, nagyon finom-egyszerű-laktató étel, csak 1kis friss saláta kellett hozzá:-) Köszi a receptet!
Sziszi

Gabys
Gabysp, 2013-04-19 21:21

Szia Sziszi:)
Nagyon szépen köszönöm a visszajelzésedet. Örülök, hogy ízlett, és bizony finom salátával is, mi is szeretjük úgy is. Nagyon szép hétvégét:) Gabi

vcsuka
vcsukak, 2013-03-05 01:49

Szia Gabika! Elso ranezesre azt hittem, hogy egy edes piskota tekercs, (tudod az edesszajuak igy gondolkodnak ) de aztan rajottem, hogy ez isteni finom lehet, a foto is szep, gratula! Udv. Veronika

Gabys
Gabysk, 2013-03-05 13:29

Köszönöm Veronikám! Nem voltál egyedül vele, hogy sütinek nézted. Írtam Tormusnak is, hogy a párom is azt hitte hogy süti:) Üdv: Gabi

Torma
Tormah, 2013-03-04 23:42

Na, Gabóca, ez a fajta "süti", amit szeretek ;) nem volt nehéz tekerni? Csodás lett, GRATULA!!! Tormus:)

Gabys
Gabysk, 2013-03-05 00:25

Örülök, hogy tetszik Tormusom:) A férjem is azt kérdezte, mikor megmutattam neki, ez valami új típusú piskóta?:) Könnyű feltekerni, rászóród a sajtot, snidlinget, addigra kihül annyira, hogy kézzel a papírról könnyen felcsavarható. Pusszancs:) Gabóca

csikipi
csikipih, 2013-03-04 18:46

Olyan szép, akár egy sütemény és még milyen finom lehet. Mentettem Piroska

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.