r
Nosalty Logó

Sonkás-tejfölös töltött burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
adrinagy
Sonkás-tejfölös töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2961 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 740 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6215.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1268 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1949 mg
  • Nátrium
    2512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2041 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2019 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 2961 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is odateszünk egy nagy lábasba vizet forrni. Eközben fogjuk a burgonyákat, és egy teljesen tiszta, új szivaccsal folyó, meleg víz alatt jól átmossuk őket. Majd beletesszük egy nagy tál langyos vízbe őket, hogy a maradék szennyeződés is leázzon róluk.
  2. Míg forr a víz, egy tálba beletesszük a tejfölt, felvágjuk a sonkát és fokhagymát (fokhagymanyomót is használhatunk), és ezeket is hozzátesszük. A mustár, majonéz és tejszín is belekerül a tejfölös-sonkás-fokhagymás töltelékbe, és jól összekeverjük. Majd 2-3 teáskanál vajat olvasztva (mikróban, bögrében) hozzáöntünk a töltelékhez, és összekeverjük.
  3. Ezután az oregánó kivételével az összes fűszert beletesszük többnyire ízlés szerint (a cayenne bors és szerecsendió intenzív íze miatt óvatosan bánjunk velük), és jól összekeverjük.
  4. A forrásban lévő, kissé sós vízbe tesszük a jól megtisztított burgonyákat, és ügyelve arra, hogy ne főjön szét, megfőzzük őket, majd leöntjük a forró vizet róluk, és hideg vízzel lehűtjük, hogy tudjunk velük tovább dolgozni.
  5. Hosszában elhelyezzük egy vágódeszkára a burgonyákat, majd a tetejüket levágjuk, és óvatosan kibelezzük őket egy kiskanállal. (Azért fontos figyelni arra, hogy ne főjön szét a krumpli, mert kibelezésnél könnyen szétrepedhet és szétmállhat.)
  6. Amikor sikerült az összes burgonyát kibelezni, egy kivajazott tepsibe helyezzük őket, majd a tölteléket belekanalazzuk a burgonyákba egy kis helyet hagyva a tetején, hogy tojást üssünk a töltelékre. Ezután reszelt sajtot szórunk a tetejére, és meghintjük egy kis oregánóval.
  7. Végezetül előmelegített sütőben alacsony lángon sütjük, amíg a sajt kissé barnára pirul. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8097
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 07.

Ajánló

A forrásban lévő vízhez szoktam tenni egy kis ételízesítőt, hogy adjon egy alap, kellemes ízt a burgonyának. Fogyasztásnál a krumpli héját lehúzhatod, de el is fogyaszthatod, ízlések és pofonok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
adrinagy 4 recept

A sajtot a tetejére tesszük, lehet füstölt sajt is, parmezán, illetve feta vagy kecskesajtot lehet a töltelékbe is szeletelni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek