Sonkás-sajtos tekercs recept

1 adag
535
kcal
Sonkás-sajtos tekercs
Sonkás-sajtos tekercs
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudtam, hogy szombaton valami gyors ebédet kell majd rittyentenem, ezért a leveles tésztát már előző este áttettem a mélyhűtőből a hűtőbe, így volt ideje szépen-lassan felengedni. Nem igényel túl sok időt, és laktató is. Tökéletes akár "party-ételnek" is! :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás-krémsajtos csiga, sonkás-sajtos csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kinyújtjuk a leveles tésztát, megkenjük a krémsajttal (én most zöldhagyma ízesítésűt használtam), de az egyik végén kihagyunk kb. 2 ujjnyi helyet a feltekerés miatt.
  2. A krémsajtra ráfektetjük a szalámiszeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Ezután feszesre felcsavarjuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és pirosodásig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 489
elküldve: 4
receptkönyben: 692
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

Hozzászólások (37)

Agneska14
Agneska14cs, 2013-09-12 13:17

Kisütöttem, alig mertem megkóstolni, mert féltem, hogy ha egyszer nekikezdek, nem bírok leállni az evésével, és így nem marad anyukámnak, aki 3 óra múlva jön haza a munkából. :) Isteni lett, nehéz lesz kivárni, hogy ő is megkóstolja.

mircsina
mircsinah, 2012-09-10 07:57

Szia!
Légy szíves írd meg milyen vastagságúra kell kinyújtani a tésztát. Esetleg ha van praktikád kinyújtáskor arra, hogy szép téglalap alakja legyen, mert nekem soha nem sikerül és ez az ilyen feltekert sütiknél nagyon rossz.

Sütőpapír ügyben megírnám, hogy a Lidl sütőpapírja szuper jó, volt már drágább, márkásabb papírom, de ez kenterbe verte őket, erre soha nem ragad le semmi.

Krityó
Krityósze, 2012-09-12 21:36

Szia Mircsina!

Én általában félkisujjnyi vastagságúra szoktam nyújtani. A téglalap alakot pedig úgy tudod megtartani (általában ilyen kiszerelésben van), hogy nyújtás közben folyamatosan forgatod. Legalább is én így szoktam :)

A sütőpapír-infót pedig köszi! Ki fogom próbálni :)

Szép napot!

Saxon69
Saxon69h, 2012-05-14 17:57

Megismétlem előző üzenetemet. Ez jó. 2 fiammal vagyok itthon, sütöm és fogy ahogy sütöm. Vadítottam mustárral, ketchupal, zöldfokhagymával. Kösz a recept.

zsuzsanna47
zsuzsanna47k, 2012-01-31 23:30

Bocs, újra olvasva receptet most vettem észre , hogy fél centis a szeletek vtg.-sága

zsuzsanna47
zsuzsanna47k, 2012-01-31 23:25

Kedves Krityó!
Arra szeretnék választ kapni, hogy a leveles tészta az 500 gr-os vastag, vagy a 270gr-os előre kinyújtott és feltekert vékonyabb tészta? Ha az 500 gr-os, akkor milyen vastagra kell kinyújtani és ha felcsavartuk vissza kell tenni a hűtőbe, hogy könnyen lehessen szeletelni és milyen vtg.-ra? Csak ez a 10-20 kérdésem van, bocsi az értetlenségemért. Hiába kicsit ügyetlen vagyok.Válaszodat előre is köszönöm.Üdv: Zsuzsa

Krityó
Krityósze, 2012-02-01 09:02

Szia Zsuzsi! :)

Én 500gr-os leveles tésztából csináltam és abból lett ennyi.
Valószínűleg meg lehet csinálni az előre kinyújtott tésztából is csak kevesebb lesz..
Igazság szerint nem kell visszatenni a hűtőbe, ha megtöltötted. A lényeg, hogy a lehető legfeszesebben tekerd fel a tésztát és éles késsel vágd (esetleg vágásonként megnedvesítheted a kést).
Remélem tudtam segíteni :)
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Szép napot!
Üdv,
Kriszti

Saxon69
Saxon69v, 2012-01-15 19:31

Megcsináltam. Egyszerű és nagyszerű. Már el is fogyott és a 16 éves fiam ráadást követel.

Krityó
Krityósze, 2012-02-01 09:05

Szia Saxon69!

Így megkésve, de szívből örülök a tekercsek sikerének.
Hogy ne unja meg a 16 éves nagyfiad javaslom, hogy variálj a töltelékekkel :)
Szép napot!
Üdv,
Kriszti

Krityó
Krityószo, 2011-07-30 21:04

Szia cszszs! Ez most komolyan meghatott :)... Köszönöm a barátodnak a kedves szavakat! Hmmm... elgondolkodtató ez a szabadalmaztatás... :P

cszszs
cszszsszo, 2011-07-30 08:59

 Szia Kriszti!
Tegnap vittem egy adagot az egyik barátomnak, azt mondta, ez a legjobb sós sütemény, amit valaha evett! Szerintem szabadalmaztasd!:-)

Krityó
Krityószo, 2011-07-30 04:22

Szia cszszs! :)
Nagyon örülök, hogy ízlett és, hogy Ti is függők lettetek! Nálunk is megunhatatlan "vendég"... :)
Üdv: Kriszti

cszszs
cszszsp, 2011-07-29 15:17

Szia!

Tényleg nagyon finom lett! Az első adagot kicsit elpuskáztam, nem tekertem fel elég feszesre, viszont másodjára éppen olyan lett, mint amilyennek lennie kell:-)
A sorozatgyártásból látszik, hogy mi is függők vagyunk!

Krityó
Krityóh, 2011-07-25 07:27

Kedves Andi!

Remélem ízlett a reggeli :)
Köszönöm a jótanácsod, remélem segít majd másoknak is!
Szép napot! Kriszti

AndreaB
AndreaBv, 2011-07-24 21:00

A sütőpapíros problémát ismerem, tapasztaltam. Nekem főleg akkor jött ez elő, amikor a fehér színű sütőpapírt használtam, aminek nem volt teflonbevonata. Persze nem minden fehér sütőpapír rossz, de én már meguntam próbálkozni. Vagy barna vagy teflonos.
A receptet holnap reggelire csinálom meg az uramnak, remélem ízleni fog neki.

Krityó
Krityóp, 2011-07-01 10:50

No.. ennek szívből örülök :) Hogy ne legyen egyhangú, variálhatod a "belevalókat" :)
Szép napot! Kriszti

Andimandi
Andimandisze, 2011-04-06 16:14

Sziasztok!
200 fok hőlégkeverés Kérdésem alsó-felső sütéssel ? illetve kb hány perc? Még nagyon kezdő vagyok. Előre is Köszönöm. Andrea

Krityó
Krityócs, 2011-04-07 07:37

Szia Andi!

Alsó felső sütéssel is merem javasolni a 200 fokot.
A sütés idejét pedig nem írtam, mert tényleg pirosodásig kell sütni :)
Amikor sütöd úgy is látni fogod mikor jó, hidd el :)
Sok sikert!

Üdv: Kriszti

Szandra.93
Szandra.93sze, 2011-03-30 17:08

Sziasztok! Most csinálom éppen ezt a sütit, csak nem jön le a sütőpapírról... :S
Mit csinálhatok rosszul? Meg kell várni míg kihűl? gyorsan kéne a válasz!
Előre is köszi

Krityó
Krityócs, 2011-03-31 08:16

Szia Szandra!
Remélem megoldódott a problémád :(
Nem tudom mi lehetett a baj, én le tudtam szedni a papírról.
Ilyen esetbe (bár nem túl egészséges) egy kis olajjal meg szoktam kenni a tepsit
és arra szoktam rátenni a sütőpapírt. Úgy tutira fel kell tudnod szedni a csigákat!
Sok sikert a következő próbálkozáshoz (mert ugye nem adod fel ezek után :D)!
Szép napot!
Üdv: Kriszti

Krityó
Krityóh, 2011-03-28 10:40

Szia Szandra!

Nekem kb 35-40 darab jött ki ebből az adagból.
Üdv: Kriszti

Szandra.93
Szandra.93szo, 2011-03-26 15:39

Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy kb. hány darab lesz egy adagból? előre is köszi.

Krityó
Krityóv, 2010-07-11 18:28

Tims! Örülök, hogy Nektek is ízlett!!! Én is kedden csináltam egy nagy adagot, mert elutaztunk... mondanom sem kell hogy az út elején már elfogyott. Szerintem ebből nem lehet eleget csinálni :)
Üdv: Kriszti

tims
timscs, 2010-07-08 16:16

Köszi a receptet, eszembe nem jutott volna, pedig milyen egyszerű, de nagyon finom. 5 perc alatt eltűnt a dupla adag!!! :) Nem tudom mennyit kéne csinálnom :) Finom! Köszi
Tims

Krityó
Krityóh, 2010-06-21 07:28

Szia Ildi!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett.
Üdv: Kriszti

tims
timsp, 2010-04-09 20:47

Szia!

A sonkás szalámi az száraz szalámi vagy gépsonka? Nagyon guszta a recept, meg fogom sütni! Köszi!
Szia

Krityó
Krityóp, 2010-04-09 21:56

Szia!

Én konkrétan Pizzasonkát vettem... de biztos jó mással is... a krémsajt úgysem hagyja hogy száraz legyen! :)
Üdv :Kriszti

Krityó
Krityóp, 2010-04-16 12:16

Mmmmm... biztos finom lehetett... én is gondolkodtam valami póréhagymás verzióban... :)

Dórianyu
Dórianyup, 2010-04-16 13:04

a póréhagyma is jó ötlet...annyira finom volt, hogy apukám nem győzte dicsérni!! :) tartármártást csináltam hozzá

Legfrissebb cikkek

A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
535