Sonkás-sajtos tekercs recept

Kalória?
Sonkás-sajtos tekercs
Sonkás-sajtos tekercs
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudtam, hogy szombaton valami gyors ebédet kell majd rittyentenem, ezért a leveles tésztát már előző este áttettem a mélyhűtőből a hűtőbe, így volt ideje szépen-lassan felengedni. Nem igényel túl sok időt, és laktató is. Tökéletes akár "party-ételnek" is! :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás-krémsajtos csiga, sonkás-sajtos csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kinyújtjuk a leveles tésztát, megkenjük a krémsajttal (én most zöldhagyma ízesítésűt használtam), de az egyik végén kihagyunk kb. 2 ujjnyi helyet a feltekerés miatt.
  2. A krémsajtra ráfektetjük a szalámiszeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Ezután feszesre felcsavarjuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és pirosodásig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 43 138
elküldve: 4
receptkönyben: 703
elkészítve: 18/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

Hozzászólások (37)

Agneska14
Agneska14 cs, 2013-09-12 13:17

Kisütöttem, alig mertem megkóstolni, mert féltem, hogy ha egyszer nekikezdek, nem bírok leállni az evésével, és így nem marad anyukámnak, aki 3 óra múlva jön haza a munkából. :) Isteni lett, nehéz lesz kivárni, hogy ő is megkóstolja.

mircsina
mircsina h, 2012-09-10 07:57

Szia!
Légy szíves írd meg milyen vastagságúra kell kinyújtani a tésztát. Esetleg ha van praktikád kinyújtáskor arra, hogy szép téglalap alakja legyen, mert nekem soha nem sikerül és ez az ilyen feltekert sütiknél nagyon rossz.

Sütőpapír ügyben megírnám, hogy a Lidl sütőpapírja szuper jó, volt már drágább, márkásabb papírom, de ez kenterbe verte őket, erre soha nem ragad le semmi.

Krityó
Krityó / Krityó sze, 2012-09-12 21:36

Szia Mircsina!

Én általában félkisujjnyi vastagságúra szoktam nyújtani. A téglalap alakot pedig úgy tudod megtartani (általában ilyen kiszerelésben van), hogy nyújtás közben folyamatosan forgatod. Legalább is én így szoktam :)

A sütőpapír-infót pedig köszi! Ki fogom próbálni :)

Szép napot!

Saxon69
Saxon69 h, 2012-05-14 17:57

Megismétlem előző üzenetemet. Ez jó. 2 fiammal vagyok itthon, sütöm és fogy ahogy sütöm. Vadítottam mustárral, ketchupal, zöldfokhagymával. Kösz a recept.

zsuzsanna47
zsuzsanna47 k, 2012-01-31 23:30

Bocs, újra olvasva receptet most vettem észre , hogy fél centis a szeletek vtg.-sága

zsuzsanna47
zsuzsanna47 k, 2012-01-31 23:25

Kedves Krityó!
Arra szeretnék választ kapni, hogy a leveles tészta az 500 gr-os vastag, vagy a 270gr-os előre kinyújtott és feltekert vékonyabb tészta? Ha az 500 gr-os, akkor milyen vastagra kell kinyújtani és ha felcsavartuk vissza kell tenni a hűtőbe, hogy könnyen lehessen szeletelni és milyen vtg.-ra? Csak ez a 10-20 kérdésem van, bocsi az értetlenségemért. Hiába kicsit ügyetlen vagyok.Válaszodat előre is köszönöm.Üdv: Zsuzsa

Krityó
Krityó / Krityó sze, 2012-02-01 09:02

Szia Zsuzsi! :)

Én 500gr-os leveles tésztából csináltam és abból lett ennyi.
Valószínűleg meg lehet csinálni az előre kinyújtott tésztából is csak kevesebb lesz..
Igazság szerint nem kell visszatenni a hűtőbe, ha megtöltötted. A lényeg, hogy a lehető legfeszesebben tekerd fel a tésztát és éles késsel vágd (esetleg vágásonként megnedvesítheted a kést).
Remélem tudtam segíteni :)
Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
Szép napot!
Üdv,
Kriszti

Saxon69
Saxon69 v, 2012-01-15 19:31

Megcsináltam. Egyszerű és nagyszerű. Már el is fogyott és a 16 éves fiam ráadást követel.

Krityó
Krityó / Krityó sze, 2012-02-01 09:05

Szia Saxon69!

Így megkésve, de szívből örülök a tekercsek sikerének.
Hogy ne unja meg a 16 éves nagyfiad javaslom, hogy variálj a töltelékekkel :)
Szép napot!
Üdv,
Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó szo, 2011-07-30 21:04

Szia cszszs! Ez most komolyan meghatott :)... Köszönöm a barátodnak a kedves szavakat! Hmmm... elgondolkodtató ez a szabadalmaztatás... :P

cszszs
cszszs szo, 2011-07-30 08:59

 Szia Kriszti!
Tegnap vittem egy adagot az egyik barátomnak, azt mondta, ez a legjobb sós sütemény, amit valaha evett! Szerintem szabadalmaztasd!:-)

Krityó
Krityó / Krityó szo, 2011-07-30 04:22

Szia cszszs! :)
Nagyon örülök, hogy ízlett és, hogy Ti is függők lettetek! Nálunk is megunhatatlan "vendég"... :)
Üdv: Kriszti

cszszs
cszszs p, 2011-07-29 15:17

Szia!

Tényleg nagyon finom lett! Az első adagot kicsit elpuskáztam, nem tekertem fel elég feszesre, viszont másodjára éppen olyan lett, mint amilyennek lennie kell:-)
A sorozatgyártásból látszik, hogy mi is függők vagyunk!

Krityó
Krityó / Krityó h, 2011-07-25 07:27

Kedves Andi!

Remélem ízlett a reggeli :)
Köszönöm a jótanácsod, remélem segít majd másoknak is!
Szép napot! Kriszti

AndreaB
Kékfelhhő / AndreaB v, 2011-07-24 21:00

A sütőpapíros problémát ismerem, tapasztaltam. Nekem főleg akkor jött ez elő, amikor a fehér színű sütőpapírt használtam, aminek nem volt teflonbevonata. Persze nem minden fehér sütőpapír rossz, de én már meguntam próbálkozni. Vagy barna vagy teflonos.
A receptet holnap reggelire csinálom meg az uramnak, remélem ízleni fog neki.

Krityó
Krityó / Krityó p, 2011-07-01 10:50

No.. ennek szívből örülök :) Hogy ne legyen egyhangú, variálhatod a "belevalókat" :)
Szép napot! Kriszti

Andimandi
Andimandi sze, 2011-04-06 16:14

Sziasztok!
200 fok hőlégkeverés Kérdésem alsó-felső sütéssel ? illetve kb hány perc? Még nagyon kezdő vagyok. Előre is Köszönöm. Andrea

Krityó
Krityó / Krityó cs, 2011-04-07 07:37

Szia Andi!

Alsó felső sütéssel is merem javasolni a 200 fokot.
A sütés idejét pedig nem írtam, mert tényleg pirosodásig kell sütni :)
Amikor sütöd úgy is látni fogod mikor jó, hidd el :)
Sok sikert!

Üdv: Kriszti

Szandra.93
Szandra.93 sze, 2011-03-30 17:08

Sziasztok! Most csinálom éppen ezt a sütit, csak nem jön le a sütőpapírról... :S
Mit csinálhatok rosszul? Meg kell várni míg kihűl? gyorsan kéne a válasz!
Előre is köszi

Krityó
Krityó / Krityó cs, 2011-03-31 08:16

Szia Szandra!
Remélem megoldódott a problémád :(
Nem tudom mi lehetett a baj, én le tudtam szedni a papírról.
Ilyen esetbe (bár nem túl egészséges) egy kis olajjal meg szoktam kenni a tepsit
és arra szoktam rátenni a sütőpapírt. Úgy tutira fel kell tudnod szedni a csigákat!
Sok sikert a következő próbálkozáshoz (mert ugye nem adod fel ezek után :D)!
Szép napot!
Üdv: Kriszti

Szandra.93
Szandra.93 szo, 2011-03-26 15:39

Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy kb. hány darab lesz egy adagból? előre is köszi.

Krityó
Krityó / Krityó v, 2010-07-11 18:28

Tims! Örülök, hogy Nektek is ízlett!!! Én is kedden csináltam egy nagy adagot, mert elutaztunk... mondanom sem kell hogy az út elején már elfogyott. Szerintem ebből nem lehet eleget csinálni :)
Üdv: Kriszti

tims
Tims / tims cs, 2010-07-08 16:16

Köszi a receptet, eszembe nem jutott volna, pedig milyen egyszerű, de nagyon finom. 5 perc alatt eltűnt a dupla adag!!! :) Nem tudom mennyit kéne csinálnom :) Finom! Köszi
Tims

tims
Tims / tims p, 2010-04-09 20:47

Szia!

A sonkás szalámi az száraz szalámi vagy gépsonka? Nagyon guszta a recept, meg fogom sütni! Köszi!
Szia

Krityó
Krityó / Krityó p, 2010-04-09 21:56

Szia!

Én konkrétan Pizzasonkát vettem... de biztos jó mással is... a krémsajt úgysem hagyja hogy száraz legyen! :)
Üdv :Kriszti

Krityó
Krityó / Krityó p, 2010-04-16 12:16

Mmmmm... biztos finom lehetett... én is gondolkodtam valami póréhagymás verzióban... :)

Dórianyu
Dórianyu p, 2010-04-16 13:04

a póréhagyma is jó ötlet...annyira finom volt, hogy apukám nem győzte dicsérni!! :) tartármártást csináltam hozzá

535