Sonkás-sajtos szarvacska recept

Sonkás-sajtos szarvacska
Sonkás-sajtos szarvacska
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik délután nagyon megkívántam a sajtos tésztát, gondoltam csinálok sajtos makarónit. Eredetileg nem került volna bele hús, de a párom húsimádó, és nyaggatott, hogy tegyek bele.:) Nagyon finom lett, de személy szerint sonka és szalonna nélkül is ki fogom próbálni.:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sonkás-sajtos makaróni, sült tészta besamel mártással, besameles sonkás tészta, sajtszószos szarvacska
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát főzzük meg, majd tegyük félre.
  2. A tejből, vajból, lisztből besamelt csinálunk. A vajat kezdjük el melegíteni, majd tegyük bele a lisztet, utána öntsük hozzá a tejet. Ezután a sajt felét (kb. 15 dkg-ot) reszeljünk a besamelbe, majd adjuk hozzá a 2 tk mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, a felsorolt fűszerekkel ízesítsük ízlés szerint. Ha a szósz nagyon besűrűsödik, nyugodtan adjunk hozzá még tejet!
  3. Kockázzunk fel szalonnát, tegyük a tűzhelyre, majd a zsírjában pirítsuk meg a sonkát.
  4. A szószba öntsük bele a pirított sonkát és szalonnát, majd öntsük a tésztára, és keverjük össze.
  5. Kivajazott és zsemlemorzsázott tepsibe öntsük bele a sajtszószos tésztát, majd a tetejére reszeljük a maradék sajtot.
  6. Előmelegített sütőbe közepes lángon süssük addig, amíg a sajt megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 332
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

mercheeky

Mióta szakács: 2012.11.22.
6 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1043