Sonkás-sajtos sörkorcsolya recept

Sonkás-sajtos sörkorcsolya
Sonkás-sajtos sörkorcsolya
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegen és melegen is fogyasztható.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás-tojásos-sajtos torta leveles tésztából, sonkás-sajtos lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy sütõformát megolajozunk, és szorosan kibéleljük leveles tésztával, majd lehűtjük.
  2. A tojásokat borssal és vegetával fűszerezve felverjük, beleszórjuk a lereszelt sajtot, a karikára vágott zöldhagymát, majd ízlés szerint sózzuk.
  3. A sonkát apró kockákra vágjuk, azt is a tojásos masszába kavarjuk, majd az egészet a sütõformában lévõ tésztára töltjük.
  4. Előmelegített sütõben kb. 30-40 percig sütjük, 10 perc után minimális fokozaton sütjük tovább.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x11x7 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 544
elküldve: 2
receptkönyvben: 420
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorisa
dorisa cs, 2011-12-08 17:20

Nagyon finom!Zöldhagyma hiján,apritott medvehagymával készitettem,mit ne mondjak,úgy is imádjuk. :)

Elekes Mária
Elekes Mária szo, 2011-10-22 23:21

Ez igen!Nagyon egyszerű és finom lehet,ezt is mielőbb el szeretném készíteni.Köszi a klassz reciket.Gratulálok a finom receptedhez,és hogy közre adtad nekünk.

ednutka
Tünde / ednutka p, 2010-02-19 22:27

Elnézést, az elõbbiekben elírtam, de kijavítottam! Nem, a kettõ nem ugyanaz!

ednutka
Tünde / ednutka p, 2010-02-19 22:26

Ja igen, a tetejére nem szoktam tenni leveles tésztát, viszont a széleit ráhajtom, könnyebb szeletelni és mutatósabb is!

ednutka
Tünde / ednutka v, 2010-02-14 20:48

A réteslapokkal kibélelem a hosszúkás kalácsformát, nem szeletelem fel, mert a massza közzé folyhat, sõt megnyomkodom, hogy minnél jobban egyberagadjanak a szélek. Még melegen szeleteltem fel õket! Sok sikert hozzá!

Amúgy igen boltban vásárolom a rétestésztát, mivel nekem valahogy sohasem az igazi.
Lehûteni azért szoktam mielõtt megtöltöm a tepsit, mert ahogy nyomkodom és eligazítom a tölteléket nem vékonyodik el sehol a tészta, egyforma vastag marad mindenütt!
Jó sütögetést!

mokosagi
mokosagi v, 2010-02-14 14:12

Tetszik a recepted.Van egy kérdésem:a leveles tésztát felszeletelve teszed a sütőlapra?
A képen úgy látszik,mintha sütés előtt szeletelted volna fel .
Jól látom?

757