r
Nosalty Logó

Sonkás-pórés tésztarétes

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sonkás-pórés tésztarétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 836 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1673 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    726 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 836 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 1673 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a pórét, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1-2 percig dinszteljük. Levesszük a tűzről. A póréhoz keverjük a parmezánt és 4 ek tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztát 2 kb. 25x35 cm lapra nyújtjuk. A pórés tölteléket elosztjuk a két lapra, elsimítjuk, majd a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. A rudakat a varrással lefelé az előkészített formába tesszük.
  5. A maradék tejszínt elkeverjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, majd a tésztára öntjük. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  6. A vajat felolvasztjuk, a tésztát lekenjük a vajjal, és további 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1647
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom tésztarecept. A tésztát tálalhatjuk parmezános-fűszeres tejfölös öntetettel meglocsolva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek