Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve recept

Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve
Sonkás-karfiolos-sajtkrémes tészta sütőben sütve
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a karfiolt, így kifejezetten olyan egytálételt szerettem volna készíteni, amelyben a karfiol a domináns..... gyorsan, egyszerűen elkészíthető, s lehet variálni...... istenien finom, érdemes kipróbálni......

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki imádja a karfiolt, az növelheti a mennyiségét!

A trappista sajt felét helyettesíthetjük más sajttal is!

A fokhagyma elhagyható, a krémbe nekünk tetsző fűszert is tehetünk...... nagyon jól lehet variálni! Csak a képzelet szabhat határt!

A sajt, ha több, az nem baj, sőt..... aztán többféle is lehet!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos tészta, rakott zöldséges tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni. Eközben a tésztát is kifőzzük enyhén sós vízben a szokásos módon, s leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. A sonkát csíkokra vágjuk, s a vaj felén kissé megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni - gyorsan megtörténik.
  3. A főzőtejszínben elkavarjuk a krémsajtot, enyhén sózzuk, s az átnyomott fokhagymával is jól elkavarjuk.
  4. Egy jénai tálba kanalazunk abból a vajból, amin a sonka sült, s eloszlatjuk az alján.
  5. A főtt tésztához öntjük a karfiolt, óvatosan összevegyítjük őket, majd ráöntjük tejszínes krémet, átforgatjuk, ezután a sonkát kavarjuk hozzá a serpenyőben maradt vajjal együtt. A trappista sajt felét ráreszeljük durva reszelővel, s ezzel is átforgatjuk az egészet. Nagyon finom, ha még körülbelül 5 dkg füstölt sajtot is reszelünk bele, s ezzel is összeforgatjuk!
  6. A jénai tálba öntjük, elegyengetjük, a vaj másik felét kisebb darabokban rápötyögtetjük a tetejére, erre reszeljük a trappista sajt másik felét, majd 180 fokon, alsó-felső állásban, szép sárgára megsütjük. Kissé állni hagyjuk, majd tálalhatjuk. Másnaposan is nagyon finom!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 36 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 584
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
125 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-07-08 18:20

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett, annak pedig külön örülök, hogy családi kedvencetek is lett! Én pedig azt köszönöm, hogy megosztottad a pozitív véleményed, jó érzés, ha visszajelzést kapok arról, hogy tetszett valakinek a recept! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-06-06 21:03

K. Nosalty! Biztosan működik a nézettségi számlálóm???? Kb.: 3 órája egyet sem nőtt, ami ugye, elképzelhetetlen?????!!!!!!

Szalánczi Anna
panno / Szalánczi Anna Wed, 2017-06-07 14:07

Kedves Walaky!
A nézettségi számláló hibátlanul működik. E-mailben küldtünk Önnek öt különböző időpontban készített képernyőfotót, ami mutatja, hogy növekszik receptjénél a nézettség.
Üdvözlettel:
Szalánczi Anna
Nosalty

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-06-06 15:08

Már "megijedtem", hogy a k. Nosalty kiemeli az enyémet is a facén! :D
De látom, nincs mitől tartanom! :D

642