r
Nosalty Logó

Sonka és spárga leveles tésztaágyon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsófi.M
Sonka és spárga leveles tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 1396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát a tepsibe fektetjük - sütőpapír kerülhet alá, de nem feltétlenül kell, teflon falú tepsiben nem ég le. Arra ügyeljünk, hogy egy kis peremet hajtsunk a tésztának, hogy megtartsa a rákerülő hozzávalókat.
  2. A tetejét megkenjük kis tejjel, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük. Ha már pirosodik a széle, kivehetjük.
  3. Míg a tészta sül, a sonkát vagy bacont felszeleteljük, és egy kicsit megpirítjuk.
  4. A spárgát alaposan megmossuk, ügyelve a fejére, és 5-6 perc alatt sós vízben roppanósra főzzük, majd 2 centis darabokra vágjuk. A fejét hagyjuk egyben.
  5. A tojások fehérjét óvatosan szétválasztjuk a sárgájától, és egy kicsit felverjük, hogy könnyebb legyen eloszlatni majd a tésztán.
  6. A tésztát kivesszük a sütőből, és ráöntjük a tojásfehérjét.
  7. Elegyengetjük rajta a sonkát/bacont és a spárgát, sózzuk, borsozzuk, és 15 perce visszatesszük a 180 fokos sütőbe.
  8. Ha a tojásfehérje láthatóan megsült (kifehéredett), akkor óvatosan ráültetjük a tojássárgákat (vagy kicsit hagyjuk, hogy szétfolyjon), picit még borsozzuk, és 5 percre visszatesszük, amíg meg nem szilárdult. Ez utóbbi lépés ízlésfüggő, aki szereti a sárgáját kicsit lágyabban, az kevesebb ideig süsse.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2705
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonka és spárga leveles tésztaágyon
Zsófi.M 39 recept

Életem első spárgaélményét ennek az ételnek köszönhetem, és azóta "úgy maradtam", szóval nagyon bejött. Egy régi Nők Lapja Konyhában találtam az alapját.  Amúgy mással is készíthető, spárga helyett gombával, sonka helyett sajttal, a lényeg a tészta alap. Könnyű tavaszi-nyári vacsorának spárgaszezonban kiváló, nem fekszi meg a gyomrot, de cserébe isteni fincsi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek