Somlói galuska vaníliakrémmel recept

Somlói galuska vaníliakrémmel
Somlói galuska vaníliakrémmel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A somlóit sokan kedvelik... Mi így szeretjük készíteni.

hozzávalók / 3 adag

A galuskához

A vaníliakrémhez

  • 3 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 evőkanál liszt (finom)
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 250 g vaj
  • 1 dl habtejszín (a tálaláshoz, ízlés szerint)

ajánlat

Desszertborral kínáljuk.yes

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes somlói galuska, vaníliás somlói, somlói galuska vaníliásan

elkészítés

  1. A piskótát apró kockákra vágjuk. Rétegesen tálba rakjuk, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával.
  2. Vaníliás krém: a tojássárgájához cukrot, lisztet és tejet keverünk, majd felfőzzük. Amikor krémes állagúvá válik, melegen egy egész kocka vajat teszünk bele, alaposan elkeverjük.
  3. A tojások fehérjéjét kemény habbá felverjük, és lassan a krémbe keverjük. A krém mennyiségét elfelezzük, egyik felébe kakaót teszünk. Másik felébe pedig vaníliás cukrot. (Ha 6 tojásból készítjük a piskótatésztát, akkor a krémet duplán vesszük.)
  4. Egy sor tészta, mazsola, utána vaníliakrém, tészta, csokikrém, ezt váltogatjuk, végül a legfelső tésztára kerül a csokikrém maradék része. (Előnye, hogy elkészítés után nem kell várni, azonnal fogyasztható.)
  5. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 863
elküldve: 4
receptkönyben: 108
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Silver_Moon

Mióta szakács: 2011.12.29.
1 recept

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
1219