Somlói galuska vaníliakrémmel recept

Somlói galuska vaníliakrémmel
Somlói galuska vaníliakrémmel
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A somlóit sokan kedvelik... Mi így szeretjük készíteni.

hozzávalók / 3 adag

A galuskához

A vaníliakrémhez

ajánlat

Desszertborral kínáljuk.yes

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes somlói galuska, vaníliás somlói, somlói galuska vaníliásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát apró kockákra vágjuk. Rétegesen tálba rakjuk, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával.
  2. Vaníliás krém: a tojássárgájához cukrot, lisztet és tejet keverünk, majd felfőzzük. Amikor krémes állagúvá válik, melegen egy egész kocka vajat teszünk bele, alaposan elkeverjük.
  3. A tojások fehérjéjét kemény habbá felverjük, és lassan a krémbe keverjük. A krém mennyiségét elfelezzük, egyik felébe kakaót teszünk. Másik felébe pedig vaníliás cukrot. (Ha 6 tojásból készítjük a piskótatésztát, akkor a krémet duplán vesszük.)
  4. Egy sor tészta, mazsola, utána vaníliakrém, tészta, csokikrém, ezt váltogatjuk, végül a legfelső tésztára kerül a csokikrém maradék része. (Előnye, hogy elkészítés után nem kell várni, azonnal fogyasztható.)
  5. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 104
elküldve: 4
receptkönyben: 108
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Silver_Moon

Mióta szakács: 2011.12.29.
1 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
1229