r
Nosalty Logó

Somlói galuska 5. - fogyis

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói galuska 5. - fogyis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Összesen 2391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 597 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6201.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    1602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    492 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    1821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1531 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2840 micro
Összesen 2391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba tesszük az összes alapanyagot és robotgéppel 6-7 percig keverjük. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőbe helyezzük, megsütjük.
  2. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  3. A diót összetörjük közepes méretűre.
  4. A vaníliakrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad és a tojás habos nem lesz.
  5. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a tejet, majd gőzfürdő felett, folytonos keverés mellett krémmé főzzük.
  6. A csokikrémet szintén gőz felett kell összeállítani, csak itt minden alapanyagot a tűzhelynél kell összekeverni, addig míg nem kapunk egy krémes állagú masszát.
  7. A kész piskótát felkockázzuk.
  8. Rétegesen leterítjük a piskóta felét, közészórjuk a mazsolát, ráöntjük a fehér öntetetet és a csokiöntet felét.
  9. Rátesszük a megmaradt piskótát és a csoki másik felét.
  10. A tetejére pedig diót szórunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11457
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Csak akkor lesz diétás a sütemény, ha természetes cukorral dolgozol! (Nyírfacukor, xilit, stívia stb.) Persze, ha nincs otthon éppen, akkor folyékony édesítővel is meglehet csinálni, de mindeképp ajánlom a természetes cukrot, mivel rengeteg jótékony hatása van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a somlói az egyik kedvenc édességem, nap mint nap arra gondolok, hogy mikor ehetek újra, ezért elég nehéz volt kibírni a diéta idején. Egyszer, amikor már tényleg alig bírtam, gondoltam, vagyok olyan ügyes, hogy meglepjem magam egy kis fogyis finomsággal. Kevertem, kavartam, hatalmas rumlit hagytam, de a végére hihetetlenül ízletes édesség kerekedett belőle. Mindenkinek ajánlom, még nagyon szigorú diéta idején is.

Hozzávalók

A piskótához

A vaniliás öntethez

A csokiöntethez

A mazsolához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek