r
Nosalty Logó

Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sólethez

A tálaláshoz

Összesen 1149 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sólethez

A tálaláshoz

Összesen 4597 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sólethez

A tálaláshoz

Összesen 198 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2654.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 1149 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    367.2 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10617.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    1038 mg
  • Foszfor
    5202 mg
  • Nátrium
    2408 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1842 micro
  • Kolin:
    1429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2964 micro
Összesen 4597 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A sólethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A sólethez

  1. A babot előző nap este alaposan megmossuk, majd a libamellel együtt beáztatjuk.
  2. Másnap a libaszárny tőről a háj darabokat levágjuk és kisütjük. Az így nyert evőkanálnyi libazsírban az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük. A beáztatott babot levével együtt beleöntjük, ha kevés a babon a lé, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ekkor kerül bele a megmosott gersli.
  3. Ezután jönnek a fűszerek (babérlevél, egész kömény, őrölt bors, fokhagyma). A babot kb. ½ órát főzzük, majd beletesszük a libahúst és a négy darabra vágott füstölt libamellet. Ha szükséges, öntünk még rá vizet, hogy ellepje.
  4. Fedő alatt ¾ készre főzzük.
  5. A sütőt 200fokra előmelegítjük és a sóletet betesszük sülni, többször megkeverjük (ha szükséges sózzuk), a felesleges levét hagyjuk lesülni.
  6. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és a sóleten tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 29019
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Ajánló

Friss kenyérrel és apróra vágott lilahagymával tálaljuk!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A menekült zsidók új hazájukban nosztalgiáztak ilyen étellel. Le a kalappal előtte, nagyon finom.

Hozzávalók

A sólethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek