Sokmagvas kenyér 2. recept

Sokmagvas kenyér 2.
Sokmagvas kenyér 2.
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem, mert nagyon finom és gyorsan elkészíthető:-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

magvas kenyér gyorsan, magos tésztájú házi kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl meleg (de nem forró) vízbe keverjük bele az 1 evőkanál nádcukrot, majd keverjük hozzá a porélesztőt, és tegyük meleg helyre "pihenni".
  2. Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket (lisztek, magvak, zabpehely, zabkorpa, só).
  3. Amikor az élesztő megkelt, öntsük hozzá a maradék 2,5 dl meleg vizet és az evőkanál olívaolajat, majd keverjük össze (víz ne legyen forró, mert a hőtől elpusztulnak az élesztőgombák).
  4. Kapcsoljuk be a sütőt.
  5. Adjuk hozzá a száraz anyagokhoz az élesztős víz 2/3-át, és jól keverjük át.
  6. Adjuk hozzá a maradék vizet, és keverjük el. Az a lényeg, hogy a tésztának olyan állagúnak kell lennie, hogy a tenyerünkből könnyedén visszaessen a tálba, ne ragadjon.
  7. A tésztát sütőformába tesszük (én püspökkenyér formába szoktam, és teszek bele sütőpapírt, de jó az őzgerinc forma is).
  8. A tésztát középen hosszában vágjuk be késsel, ennek a vágásnak köszönhetően nem fog a tészta sütés közben megrepedezni.
  9. Szórjuk meg maggal a tetejét.
  10. Takarjuk le a tésztát konyharuhával, és tegyük 10 percre meleg, huzatmentes helyre.
  11. A pihentetést követően a megemelkedett tésztát tegyük be a felhevített sütőbe, és süssük meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x10x7 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 472
elküldve: 2
receptkönyvben: 136
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Céklabéka

Mióta szakács: 2011.04.03.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bigusz
Bigusz p, 2012-01-06 15:59

Szia! Reggelire sütöttem meg a kenyeret, nagyon finom lett. Köszi :)

508