r
Nosalty Logó

Sokmagvas dagasztás nélküli házi kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsi
Sokmagvas dagasztás nélküli házi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1889 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 472 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4628.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    3133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    433 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1889 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba beleöntjük a liszteket, a vizet, az élesztőt, a sót és a cukrot.
  2. Egy teflonban (pl. wok kiválóan alkalmas) megpirítjuk a napraforgó- és tökmagokat. Nem kell a teflonba semmi zsiradék, csak szárazon, barnulásig pirítjuk őket. Ha kész, átöntjük egy tálkába, hogy gyorsan kihűljenek.
  3. Hozzáadjuk a magokat is a tésztához és egy kevéske olívaolajat. De ez akár el is hagyható.
  4. Fakanállal - legjobb a lyukas fakanál - összekeverjük a kenyértésztát, és hagyjuk pihenni 10-12 órán keresztül.(Megsüthető már 4-5 óra után is, de ha van idő, akkor pihenjen inkább 10 órát).
  5. Ha letelt az idő, jól kilisztezett deszkára öntjük, és ellapítjuk.
  6. Összehajtjuk (négybe: két szélét és két tetejét), mint a pogácsatésztát. Ha nagyon ragad, lisztezhetjük nyugodtan, de a tésztának lágynak kell maradnia.
  7. Hagyjuk még így pihenni egy fél órát.
  8. Melegítsük elő a sütőt, de úgy, hogy a lefedett jénai a sütővel együtt melegedjen.
  9. Kb. 10 perc után betesszük a lágy kenyeret a forró jénaiba, és 30 percig lefedve sütjük 250 °-on, aztán 20 percet 225 °-on fedő nélkül.
  10. Ha megsült szép barnára kívül, beecseteljük vízzel, és egy konyharuhával letakarjuk, hogy vékony, ropogós héja legyen (Ha nem ecseteljük, vastagabb és keményebb lesz a héja).
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16034
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Ajánló

Házilekvárhoz, házikolbászhoz, krémlevesekhez (gomba, fokhagyma...stb) szerintem legfinomabb egy jó házi kenyér.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Marcsi 4 recept

Külön öröm számomra, hogy olyan kenyeret ehetünk, ami mentes adalékanyagokatól, rostokban gazdag, nem vesz el sok időt az életemből, és hozzá tudok járulni, hogy egészségesebben táplálkozzunk. Amióta megsütöttem, első dagasztás nélküli kenyerem fehér lisztből , azóta folyamatosan ezt esszük, csak már teljes kiörlésű liszttel keverve. Ez idő alatti tapasztalataimat szívesen megosztom. Én légkeverős sütőben sütöm, de nem előírás. A 10-12 órás keléssel tovább eláll a kenyér, tehát másnap és harmadnap is finom lesz még. De 4-5 órás kelés után is finom a friss kenyér. A sütés előtti fél órás keléssel lyukacsosabb lesz, de ehhez is kell, hogy ne legyen túl lágy a tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek