Sokmagos-túrós Graham-pogi recept

Sokmagos-túrós Graham-pogi
Sokmagos-túrós Graham-pogi
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta kerestem a - számunkra - tökéletes pogácsa receptjét, itt találtam meg Túrós pogácsa néven, ezen változtattam kicsit, így született meg ez a recept.
Egy 20 g-os pogi kb. 50 kcal.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tésztához később

A hajtogatáshoz

A tetejére

ajánlat

A tészta hűtőben napokig eláll, nem muszáj egyszerre megsütni az egész adagot!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

reform túrós pogácsa magokkal, Graham-lisztes túrós pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztóprogramot futtatunk, vagy kézzel szépen megdagasztjuk.
  2. A dagasztás ideje alatt nagyon enyhén megpirítjuk a magokat (vigyázz, a lenmag pattog, és szeret kiugrani a serpenyőből! :))
  3. A dagasztás utolsó 5 percében beszórjuk a pirított magokat, hogy a gép szépen egyenletesen belekeverje őket a tésztába, vagy kézzel gyúrjuk bele, de alaposan ám!
  4. Lisztezett felületen 3 mm körülire nyújtjuk a tésztát, megszórjuk a reszelt sajttal, félbehajtjuk, és ismét kinyújtjuk 3 mm környékire.
  5. Megkenjük a lapot olvasztott margarinnal, félbehajtjuk, kinyújtjuk, ezt megismételjük még vagy 3x (minél többször tesszük, annál "rétegesebb" lesz a pogi).
  6. Utolsó alkalommal fél cm-1 cm közöttire nyújtjuk, és 2, max. 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. Egymástól 2 cm-re tesszük őket a tepsire, megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, a tetejüket megszórjuk maggal/ sajttal ízlés szerint.
  8. kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 28 351
elküldve: 13
receptkönyvben: 442
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Horváth Orsi

Mióta szakács: 2010.05.26.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág p, 2011-06-03 19:45

Szia Fanni,

Ha rozslisztből csinálod, lapos lesz, mint egy boríték, de az íze biztos finom úgy is! Próbáld meg fele rozs, fele tk lisztből! Muszáj bele a búza, különben nem nő meg!

437