r
Nosalty Logó

Sokmagos rozsos zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sokmagos rozsos zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    817 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    3669 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 2426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot mikróban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük benne.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük az összes hozzávalót és megdagasztjuk, megkelesztjük a gépben.
  3. A duplájára növekedett tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat részre osztjuk.
  4. A zsemlét úgy hajtogatjuk, hogy egyik oldalán kicsit kihúzzuk a tésztát, és aláhúzzuk. Körkörösen haladva, minden oldalon aláhajtogatjuk, míg szép feszes felületű, kerek labdát kapunk. A lisztezett deszkára tesszük a hajtogatott oldalt, és tenyerünkkel körkörösen igazgatva, szabályos labdaalakúra gömbölyítjük úgy, hogy a hajtogatott rész alul maradjon.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távol őket.
  6. A tetejét megkenjük tejjel, középen kereszt alakban bemetsszük, és egy kis szűrőből kevés lisztet szitálunk a tetejére.
  7. Fél óra alatt langyos helyen duplájára kelesztjük.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5056
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokmagos rozsos zsemle
Évi néni 1830 recept

Vacsora előtt vettem észre, hogy elfogyott a kenyér. Gyorsan összekészítettem ezt a tésztát. Már alig vártuk, hogy megsüljön, azon melegében megettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?