r
Nosalty Logó

Sóágyon sült rozmaringos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Sóágyon sült rozmaringos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1563 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129913.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    129354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 521 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389739.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1021 mg
  • Nátrium
    388061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1563 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19189.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    19107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 kg sót öntsünk egy tepsibe.
  2. A csirkét dörzsöljük be az olaj, zúzott fokhagyma és rozmaring keverékével, majd sózzuk meg, de csak ott, ahol nem érintkezik a sóval, a tetejét.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 percig süssük, amíg szép pirult színe nem lesz.
  4. Ha egyben sütjük a csirkét, akkor kb. 1 és negyed óráig süssük (csirke méretétől függ), és a hasüregébe tehetünk még egy fél citromot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 59294
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 11.

Ajánló

Én nagyon szeretem a rozmaringot, és most volt itthon friss, azért azt használtam, de tetszés szerint bármivel fűszerezhető, akár készen kapható fűszerkeverékkel is ízesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sóágyon sütés egy konyhatechnológiai eljárás, mely során a só nem fűszer szerepét tölti be, hanem annak hatására különlegesen sül a hús. Ugyanis magába szívja a csirkéből kisülő nedvességet, és hőtartó is, ezáltal a csirke száraz forróságban sül, hasonlóan a kemencéhez. A végeredmény pedig finom, ropogósra sült csirke, ami belül omlós marad, nem szárad ki (a csontot könnyedén ki tudtam húzni a combból). Tehát nem kell félni, nem lesz túl sós a csirke, sőt érdemes azért fűszerezni, megsózni is. Azoknak ajánlom, akik úgy szeretik a csirkét, ha a bőre finom ropogósra sül. :) Egyszerű módszer, és még a mosogatást is megkönnyíti, mert a végén a „koszos” sót egyben ki lehet szedni a tepsiből. :) Egyben egy egész csirkét is süthetünk, csak akkor kb. 1 és negyed óráig süssük (csirke méretétől függ), és a hasüregébe tehetünk még egy fél citromot is. Mi ketten nem eszünk meg egy egész csirkét, és nem igazán vagyunk oda az aprólékért, ezért én csak a javát sütöm meg, a többiből pedig húsleves készül. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek