Snickers pohárkrém recept

Snickers pohárkrém
Snickers pohárkrém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetés a férjemnek házassági évfordulóra. Máskor tortát sütnék, de most ez az ötletem támadt. Még a kekszet is én sütöttem hozzá, hogy minden a kezem alól kerüljön ki. Párom él-hal a mogyoróvajért. Hát legyen. Előtte kacsasült volt minden földi jóval, s azt követte ez a desszert. Az est hátralevő részében már mozdulni sem tudtunk. Gyilkos desszert, - nem is mertem utána napokig a mérleg közelébe menni -, de nagyon finom.

Persze ahhoz, hogy  Snickers legyen, még karamell is kellene, de ez nem szerepelt a hozzávalók között, bár így utólag visszagondolva egy kis sós karamellt el tudnék képzelni hozzá. A fiam mondta, hogy az íze teljesen Snickers. Így most én is ennek neveztem el.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorós desszertkrém, habos mogyoróvajas pohárdesszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarponét a mogyorókrémmel és 2-3 kanál tejszínnel és 2 ek. cukorral addig keverjük robotgéppel, míg lágy krémet kapunk.
  2. Egy dl tejszínt felforrósítunk, és beleszórjuk az étcsokoládét, valamint 1 kanál cukrot. Elkezdjük robotgéppel keverni, mert így krémesedik és hűl. Ha lágy krémet kaptunk, a hűtőbe tesszük még egy kicsit hűlni.
  3. A maradék tejszínt egy teáskanálnyi cukorral lágy habbá verjük.
  4. A mogyorót serpenyőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
  5. Poharakba rétegezzük a hozzávalókat. Alulra mogyorókrém jön, majd rá összetört vajas keksz, majd a csokoládéhab, és ezt újra megismételjük. Legvégül a tetejére tejszínhabot teszünk, amit megszórunk mogyoródarabokkal.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 960
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1790 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2017-01-17 07:20

Igen. Fiam is mondta, pedig ő igen kritikus. A teljesség érdekében érdemes karamelt önteni rá. Az én ízlésem szerint egy kis sós karamellt gondolnék rá. Nagyon finom.:-)

737