Slambuc 5. recept

Slambuc 5.
Slambuc 5.
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy a Slambuc az pirítva van, de mi nem szeretjük, egy kedves ismerősünk főzte ezt a változatot, majd később kipróbáltuk! Szerintem senki nem fog csalódni!

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

öhöm, szalonnás bográcsos lebbencstésztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonna zsírjában a hagymákat üvegesre pirítjuk.
  2. Levesszük a tűzről, beletesszük a pirosaranyat, a gulyáskrémet, a fűszerpaprikát és a sót. jól megkeverjük és beletesszük a burgonyát. (Ha lehet, kis ideig süssük vele.)
  3. Vízzel felöntjük, hogy a burgonya felett kb. 3-4 cm magasan álljon a víz.
  4. Mikor a krumpli kezd puhulni, hozzáadunk 3 apróra vágott fokhagymát és a tésztát.
  5. Az ételt addig főzzük, még a tészta megfelelően megfő.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 47 800
elküldve: 6
receptkönyvben: 182
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gery

Mióta szakács: 2010.11.08.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Vadasi György / Gregor v, 2012-06-10 22:16

Még a lebbencs sincs lepirítva. Sajnálom, de ezt nagyon elrontották. Betyárosnak sem nevezhető.
Persze, ha így szeretik egyenek sokat belőle.

livia0306
Tavaszirét / livia0306 k, 2012-05-29 13:27

Köszönöm a receptet ma ezt fogom elkészíteni, pont az én ízvilágom a pirosarannyal és gulyáskrémmel együtt! :) Most jól megtöröm a slambuc stílusát és degeszre eszem belőle magamat a családommal együtt! ;)

gery
Gery / gery k, 2012-05-29 18:37

Örülök neki, hogy tetszik a recept! :) Majd kérek visszajelzést, hogy hogy ízlett!! :)

tinci30
tinci30 szo, 2012-05-19 15:48

Akugawa....csatlakozom hozzád.....minek bele gulyáskrém meg piros arany?ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Biztos nem ad elég tartósítószert meg E betűt a családjának.Íme a példa,hogy lehet egy klasszikus,tájegységre jellemzően igen változatos,egyszerű és mégis tökéletes kaját elcseszni.
Elnézést az esetleges durvaságomért de ettől kiakadok:(

gery
Gery / gery sze, 2012-03-28 20:57

1 - Az íze miatt? Talán?
2 - oda van írva, hogy ez nem igazán a slambuc... inkább krumplistészta, de mégsem az.

750