r
Nosalty Logó

Skót mazsolás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Skót mazsolás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 430 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 1712 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát megmossuk, majd leszárítjuk.
  2. A tésztához valókat egy tálban alaposan összedolgozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. A négyzeteket félbe vágjuk úgy, hogy két háromszöget kapjunk.
  6. A kis háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, a tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, majd meghintjük a cukorral.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4579
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Ajánló

Remek vendégváró. Hidegen és melegen is fogyasztható. Egy bögre tejjel vagy teával uzsonnára is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok éve sütöm ezt a sütit. Nagyon gyors és egyszerű. Az eredeti recept anyuék egyik szakácskönyvéből van: Verő Juli - Országok ételek. Szeretem azt a könyvet, rengeteg nagyszerű recept van benne. Eredetileg sima lisztből készül a süti, én módosítottam is rajta kicsit, mert ugye muszáj kísérletezni. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!