Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Simple chocolate brownie- Brownie 5.

Simple chocolate brownie- Brownie 5.
Simple chocolate brownie- Brownie 5.
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (109)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok-sok kísérlet eredménye. Íme, a számomra tökéletes brownie. Bővebb sztori itt.  Tudom, hogy a brownie-ba elvileg nem kell sütőport tenni, de teszteltem, így jobb. Az a negyed teáskanál meg nem számít. :)
Olyan lett, ahogyan elő van írva: a teteje kemény, belül ragacsos :) Fontos, hogy 20 percnél semmiképp se süssük tovább, mert kiszárad.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vaníliafagylaltot kínáljunk mellé.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

brownie
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest.
  2. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.
  3. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos mixerrel. 
  4. Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőrport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a chili és a vanília, végül az olvasztott vajas csokoládé is.
  5. Egy kisméretű tepsit kissé kivajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
  6. A masszát a tepsibe töltjük és 20 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivesszük, hagyjuk kihűlni, sütőpapírral együtt kiemeljük és kockákra szeljük.

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25X15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 201
össznézettség: 272 927
elküldve: 46
receptkönyvben: 2 064
elkészítve: 198/246
Facebookon megjelent: 1

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (109)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

HMZsuzska
HMZsuzska Fri, 2018-01-26 16:47

Szia, köszönöm a receptet! Már máskor is próbálkoztam brownie-val de ilyen jól még nem sikerült mint a te recepted alapján! Ízre is, állagra is nagyon ott van :D Ezzel várom öcséimet, de a férjemmel már leteszteltük: 1. osztályú a cucc! :D Remélem a többségnek is bejön majd :)

Evoria
Evoria / Evoria Wed, 2017-08-30 15:13

Köszi a receptet!
Nagyon finom lett, tökéletes az állaga! A chilit kihagytam belőle ugyan de szerintem így is tökéletes!

Murnyi
Murnyi Sun, 2016-03-20 11:55

Sziasztok!

Én már kétszer is megcsináltam és valószínű még sokszor megfogom,mert egyszerű és tökéletes recept!Nagyon finom.Egyetlen egy bajom van-bár lehet,hogy bennem van a hiba-,hogy hogy lehet úgy fölszeletelni,hogy ne essen szanaszét?Megvártam míg kihűlt,de az istenért se sikerül olyan szép kockákra vágni,mint pld a képen.Egyébként minden tökéletes.

Eglé
Eglé Sat, 2017-09-02 17:00

Szia! Még melegen szeleteld fel. Én úgy szoktam, hogy picit hagyom csak hűlni, és utána felvágom, a tepsiben hagyom. Így is jól a szeletek alá kell csúsztatni egy kést, mikor szeded ki.

Rozi01
Rozi01 Fri, 2015-12-25 14:00

Nagyon finom lett :) köszi a receptet . A kisfiam miatt mi a chilit kihagytuk és liga margarinnal csináltam , de egy kis pisztáciával megbolondítottuk. :)

Hold_feny
Leeannacska / Hold_feny Fri, 2015-11-27 09:09

szia! a Chillivel kapcsolatban kerdem... letezik, hogy van, nem csipos chilli pehely?mvagy ennek direkt csipni kene?
Lehet, hogy azert mert nem szeretem a csiposet, de fel teaskanal nagyon sok .... mar megjartam egy levessel... a recept 1 tk-t irt.. en csak felet raktam, de ugy is annyira csipett, h nem birtam megenni...

Midori
Milus / Midori Thu, 2015-11-19 17:28

Szeretném megsütni, de nincs itthon étcsoki, vajon tejcsokival is jó volna, és kevesebb cukorral?

viore
viore Wed, 2015-10-28 17:39

Nekem sajnos nem sikerült, bár ízre isteni, de a belseje teljesen folyós maradt. Kívül szép kemény vékony réteg fedi, tehát olyan mintha egy tepsi szuflét kaptam volna :D
Igaz, hogy én réteslisztet használtam, lehet hogy ez a hiba?

wicuSKA0311
wicuSKA0311 Tue, 2015-09-29 13:49

Kedves Juci! Angliában élek, ahol minden sarkon/üzletben kapható brownie. :) Kb. egy hónapja találtam a recepted, azóta összesen 4 alkalommal készítettem el, a legutóbbit TRIPLA adagban, vasárnap. (egy 10 fős társaság részére, babaváró buli volt) A chilit ezúttal kihagytam, mert gyerkőcök is voltak.
Az utolsó morzsáig elfogyott, bourbon vanília fagyival tálaltam. - Mindannyian leszavazták az éttermekben, supermarketekben, itt-ott kóstolt verziókat. :) Köszi a feltöltést, nagy sikert arattam!

timi.majoros
timi.majoros Sat, 2015-09-26 16:52

Hat ez mennyei... nagy csokirajongo leven az eletem nem teljes egy jo brownie recept nelkul...
Ma kiprobaltam es isteni finom.... gratulalok!!!
Mascarpones kremet csinalok hozza holnap es azzal szervirozom.... nyamm.....

Casperesk1
Casperesk1 Tue, 2015-09-22 13:05

Szia! Tényleg nagyon jó a végeredmény! Én hőlégkeverésen sütöttem, de bőven elég volt a 15 perc. Az összeállításnál kicsit megijedtem, mert nagyon tömény, ragacsosnak tűnt. Én is kevesebb cukrot tettem bele (180 g), csak 100 g vajat de két kockával több csokit :) Viszont tényleg kicsi tepsi kell, mert az enyém nagyon vékony lett, pedig kicsibe öntöttem. :)

bunny17n
bunny17n Tue, 2015-01-06 20:11

ez már a második mennyei recept Tőled! végre nem egy cipőtalp brownie!
Mesés lett ! Köszönöm ! :))

Melcsi1984
Melcsi1984 Sun, 2014-06-15 14:31

Sziasztok csudi jó minden csak annyit tennék hozzá kommentbe hogy mindenkinek sütője válogatja nekem pl ez az adag ekkora tepsibe 15 perc ha volt!!!20 perc alatt kokszos lett volna nem tudom miért de az én villanysütőm In..it iszonyatosan gyorsan megsüt mindent hálaistennek tehát némi saját sütő ismerete nem árt!!

Pix
Pix Sun, 2014-02-09 09:33

Épp most sül (szigorúan csak 20 percig!), nagyon kíváncsi vagyok! A hozzávalók arányait végül a blogról vettem.

sMeli
sMeli / sMeli Tue, 2013-09-17 21:11

szia Straberry,

én elkészítettem a 7végén ezt a receptet, egy kisebb méretű tepsi lett belőle. Először azt hittem valami baj van, annyira sűrű lett a tészta, de aztán, nyámi! ISTENI FINOM! minden szempontból tökéletes és isteni!!!! a kis chilivel is, annak ellenére, hogy én nem szeretem a csípőset, erőset és a különleges ízek keverését. Én még pluszba szórtam a tésztamasszába tortadarát (azt a barna kis díszítő cuccot - én csak egérkakinak hívom :) ) és tálaláskor vanília fagyival ettük barátnőimmel! Még ma is volt 1-2 szelet a szombati sütésből, amit srácok pusztítottak el, és őszinte dicséret és csöndes evés közben nyugtázták, hogy mennyire mennyei! KÖSZÖNÖM!

kakaóspék
kakaóspék Mon, 2013-04-15 21:19

Ez hibátlan *.* Igaz nekem a széle kicsit elszenesedett hála a fantasztikus gázsütőmnek, de levágtam azt a vékony réteget és hmmmmmmmmm :)

DamakPetra, az nem lehet probléma, mert én is úgy raktam bele és nekem olyan lett, ahogy az meg van írva :) Szerintem a sütőpor lett sok, vagy kicsit sokáig sütötted.

DamakPetra
DamakPetra Sat, 2013-03-23 13:32

Kedves Juci!
Anyukám szülinapjára szeretném ezt a sütit megsütni. 2 alkalommal elkészítettem, de egyszer sem lett ragacsos hanem inkább piskóta szerű. Minden alapanyagot beletettem igaz cukorból 180 g-ot tettem a tojáshoz. Lehet hogy az okozza a problémát hogy a csokit és a vajat melegen tettem a masszába? Előre is köszönöm a válaszodat!

kati14
kati14 Thu, 2013-01-24 19:17

Nekem ez volt az 1. brownie sütésem és ISTENI lett, de tényleg:)) az egyetlen dolog ami aggaszt az a kinézete:S Lehetséges, hogy vmit elrontottam? Ugyanis mintha kicsit összeesett volna, és nem is lehet szépen kiszedni a tepsiből:S De az állaga pedig tökéletes.

cloudberry
cloudberry Mon, 2012-12-31 19:37

Szerintem sok bele a vaj. A teteje ropogós, belül szüttyögős, ahogy kell, csak túl zsíros (nekem). De valószínűleg ez ízlés kérdése. Amit én keresek, az olyan brownie, ami kevéssé zsíros, nagyon csokis és nagyon tömör (azt hiszem, utóbbit megoldja, ha kihagyom a sütőport). Sajnos még nem találtam ilyen változatot, de nem adom fel :).

zsizsu79
zsizsu79 Fri, 2012-11-09 13:16

Én csináltam mellé egy kis gyümölcsszószt. :-) De magában is csudafinom!

zsizsu79
zsizsu79 Fri, 2012-11-09 13:15

Én csináltam mellé egy kis gyümölcsszószt. :-) De magában is csudafinom!

quia
Quia / quia Sun, 2012-09-30 15:31

Köszönet a receptért, most teszteltük. :) Finom lett, igaz én is 150 g cukorral készítettem. A 20 perc sütési idő szigorúan betartandó, akkor garantált a siker-állag!

csillabab
csillabab Mon, 2012-09-24 11:05

Megsütöttem, de nekem a belseje nem lett ragacsos, hanem inkább fûrészporos, és morzsálódós pedig az elôírtaknak megfelelô hôfokon sütöttem légkeveréses sütôben. Mondjuk így is elfogyott, másnapra finomabb is lett, de mit tegyek a ragacsosság elérése érdekében? Mi lesz, ha kétszer annyi csokit teszek bele például? :)-

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2012-09-24 11:23

akkor az bizony túlsült :( biztos 20 perc volt? :) legközelebb próbáld meg sima sütéssel, ne légkeverésessel, 180 fokon, bő 15 perc elég lesz neki.

csillabab
csillabab Mon, 2012-09-24 11:37

Igen annyi, még idôzítôt is állítottam hozzá... Alul-felül sütésre volt állítva a sütô. :S Hétvégén nekiveselkedek ismét az új infók birtokában, mert nagyon izgat a téma. Köszönöm a gyors választ! :)

csillabab
csillabab Tue, 2012-09-25 14:29

Dehogyis. Eszembe nem jutott volna margarinnal csinálni! :DDDD Úgy csináltam ahogy oda van írva. De őszintén bevallom cukrot kevesebbet tettem bele. Szombaton nekifutok újra és majd élménybeszámolok. Gyanítom, hogy a sütési idővel volt valami, azért lett olyan mozsás a belseje. Lehet hogy a sütőm hőmérője nem jó és a 165 fok nem 165 volt. Az új instrukcióid alapján csinálom meg újra aztán meglátjuk! :)

csillabab
csillabab Tue, 2012-10-02 08:25

Megcsináltam a hétvégén újra a kapott instrukciók alapján és nagyon szuper lett! A sütési időn még kísérleteznem kell, mert ez meg kevés volt neki, de lassan elkészül a tökéletes. Valószínűleg a sütőm a hibás... Szóval nagyon köszönöm a tanácsokat, a recept zseniális! :)

reka18
reka18 Sun, 2012-08-19 00:40

Most keszult el ,nagyon finom lett . Mindossze annyit valtoztattam,hogy kevesebb cukrot hasznaltam (150 g-ot ) es kihagytam a chilit .Persze ez izles dolga. Meg melegen , vanilia fagylalttal talalva mennyei .Koszonom a receptet !

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Wed, 2012-05-23 10:20

...ez tényleg a legjobb brownie recept, amit valaha próbáltam. Maradok ennél :)
Már 4-szer megsütöttem és mindenki kérte a receptet, szóval köszönet érte!!!

Incike81
Incike81 / Incike81 Mon, 2012-05-14 19:42

Elkészítettem,mindent pontosan leírás szerint,de nekem állagra nem sikerült... Nagyon kellemes puha lett a teteje,és belül is finom puha,mint egy jól sikerült piskóta,de nem lett kérges a teteje,és belül sem lett "ragacsos". Talán akkor lesz olyan kívül,ha teljesen kihűlt?
Ízre tökéletes egyébként! :)

kabooca
kabooca / kabooca Tue, 2012-04-24 19:58

először, és csokitojásokból csináltam, de még így is.. nombre de dios.. :) a dupla adag nagy tepsiben nekem is kért 45 percet, és nem sült túl.

Schmetti86
Schmetti86 Sat, 2012-04-07 16:03

Kedves Strawberry, idötlen idök ota kerestem egy jo brownie receptet es ma megtalaltam a Tiedet! Ad hoc elkeszitettem, mondvan, ez csak jo lehet! :) Valami mennyei lett, en dupla adagot keszitettem, mert kicsit keveselltem, es lass csodat, velemenyem szerint tökeletes lett (bar nincs viszonyitasi alapom, mert meg nem csinaltam sosem)!
Gyakrabban fogok brownie-t sütni :))) meggyözött a recept, egyszerü, s nagyszerü.

Szep husvetot kivanok!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-01-28 11:16

Nagyon finom volt tényleg.Nekem 75%-os étcsokim volt itthon,azzal készitettem el,és nem tettem bele chilit,mert csak egész és durvára tört volt itthon,tudtam,hogy anélkül is tökéletes lesz.Majd legközelebb elkészitem chilivel.Köszi a receptet Üdv:Mercedes

buffyy
buffyy Sat, 2012-01-14 19:15

Már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni ezt a receptet és most volt itthon 70%-os étcsoki... megsütöttem és valami mennyei lett!!! :) Ez volt életem első Brownie-ja, és azt hiszem nem az utolsó!:) Köszönet a receptért!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Thu, 2011-12-22 02:41

Wow...ez tenyleg tokeletes :) Eletem 2. brownie-ja! Az 1. utan 1 evre elment tole a kedvem (szarazfajdalom lett :/), de Te visszahoztad :)
Koszi ezt a szuper receptet es persze a tokeletes leirast is.

Adrienn8
Adrienn8 Fri, 2011-12-16 13:33

Szia!

Épp az előbb lettem kész életem első brownie-jával és isteni finom lett!!! Viszont a teteje már sülés közben megrepedt, behorpadt és a szeletelés...hát, nem túl esztétikus szegénykém. Ez mitől lehet? 20 percig sütöttem (15 percnél ránéztem, az alja még nem volt az igazi), közepes lángon. Maximum a hőfokra tudnék gyanakodni, hogy az nem lehetett a megfelelő. Gázsütőm van, fokozatok nincsenek jelölve, csak max., min. és a kettő közötti állapot van. Szerinted mit rontottam el? Előre is köszönöm a választ!!! :-)

Üdv.:
Adri

685
étcsokoládé 100 g
vaj 110 g
cukor 220 g
finomliszt 80 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
vanília kivonat 1 ek
chili 0.5 tk
tojás 2 db
1 csipet
sütőpor 0.25 tk
vaj 0.5 ek