r
Nosalty Logó

Shalott hagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szikszai Anna
Shalott hagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 3387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Befejezés

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    2211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2040 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 3387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Befejezés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a sót tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vajat, majd a liszttel jól morzsoljuk el. Vigyázzunk, hogy a kezünkkel ne melegítsük fel a vajat nagyon.
  2. Képezzünk egy mélyedést a liszt és a vaj keverékének közepén, és öntsük bele a víz 2/3-át. Keverjük össze, és addig dolgozzuk, míg homogén állagú tésztát nem kapunk. (Adjunk hozzá még vizet, ha szükségesnek érezzük.)
  3. Képezzünk a tésztából gombócot, tekerjük be folpackkal, és tegyük a hűtőbe 20 percre.
  4. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, helyezzük egy enyhén lisztezett felületre, majd gyúrjuk finoman egy percen keresztül. Formázzunk téglalapot belőle, nyújtsuk ki úgy, hogy csak egy irányba dolgozzunk. Tartsuk az éleket, széleket egyenletesen. Tehát "felfelé" nyújtsuk.
  5. Ne ijedjünk meg, ha a tészta márványos mintájú a vajtól. Úgy lesz jó! A lap felső részét hajtsuk rá az alsó felére, majd a félbehajtott tészta két oldalát hajtsuk befelé egymásra.
  6. Fordítsuk el a tésztát 60 fokkal, nyújtsuk ki a már említett instrukciók szerint, és ismételjük meg a hajtogatást. A tésztát ismét fedjük be, és tegyük a hűtőbe egy újabb 20 percre.

Töltelék

  1. Forrósítsuk fel az olajat, a vajat és a balzsamecetet egy serpenyőben. Ha a vaj elolvadt, adjuk hozzá a kakukkfüvet, majd helyezzük el a felezett hagymákat a serpenyőben úgy, hogy a vágott felük nézzen lefelé. Főzzük néhány percig.
  2. Fordítsuk meg a hagymákat, főzzük még egy 5 percig, közben pedig időnként rázzuk meg a serpenyőt, nehogy megégjenek.

Befejezés

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 3 milliméter vastagságúra, helyezzük egy kivajazott pite formába, majd vágjuk körbe úgy, hogy a forma belső oldalát is befedje a tészta.
  2. Töltsük meg a belsejét a hagymákkal, lehetőleg úgy, hogy a vágott felek felfelé nézzenek. (Úgy szebb lesz.)
  3. Tegyük előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük, míg a tészta aranybarna nem lesz.
  4. Ha még egy kis extrát is szeretnénk, akkor morzsoljunk a tetejére friss, krémes kecskesajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5892
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A hagyma az egyik kedvenc alapanyagom, így természetes volt, hogy a felhasználásnak ezt a változatát is ki kell próbálnom.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Befejezés

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek