r
Nosalty Logó

Shakshuka Hobbychef konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hobbychef
Shakshuka Hobbychef konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1270 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    539 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1896 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    18575 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 317 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    696 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    744 micro
  • β-karotin
    7584 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    74299 micro
  • Lut-zea
    10004 micro
Összesen 1270 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2738 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, az újhagymát szeleteljük. A paprikákat karikára vágjuk (aki akarja hosszú csíkokat is vághat), a cukkinit és a padlizsánt daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a petrezselymet, koriandert durvára vágjuk.
  2. Egy magas falú serpenyőben a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a paprikát, majd a cukkinit, padlizsánt, végül a paradicsomot és az újhagymát, valamint a koriandert, s a petrezselymet. Beleszórjuk a fűszereket.
  3. Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsompürét. Egy keveset még főzzük, hogy az étel kellően besűrűsödjön.
  4. Mélyedéseket csinálunk a lecsóban, beleütjük a tojásokat, s 5 percig sütjük, hogy a tojássárgája még folyós maradjon. (Aki szilárdabb állagot akar, az akár 10 percig is sütheti.)
  5. A lecsót meghintjük az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1117
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 13.

Ajánló

Finom kenyérrel fogyasztom. Én vörösbort ittam hozzá, de egy hithű muszlimnál ez biztos nem megengedett.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Imádom a lecsó minden fajtáját. Most egy közel-keleti lecsót készítettem. Ez ismert és kedvelt az arab és a zsidó konyhában egyaránt. A cukkini és a padlizsán opcionális. A csípős fűszerek mennyisége ízlés szerint csökkenthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!