r
Nosalty Logó

Shakshuka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nusihun
Shakshuka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 652 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1957 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    7320 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 652 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5808.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    2929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3323 micro
  • β-crypt
    274 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    3071 micro
Összesen 1957 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1347 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Közepes lángon hevítsük fel az olajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát (és a chilit, ha fűszeresen kívánjuk), és süssük kb. 6 percig, míg puha és aranybarna nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt, a paprikát, és rendszeresen kevergetve főzzük további 2 percig. (kevés vizet adhatunk hozzá, ha félünk, hogy odaég a paprika)
  3. Tegyük egy tálba a paradicsomokat levükkel együtt, és kézzel kissé nyomkodjuk szét. Adjuk a fűszeres-hagymás keverékhez, és öntsünk hozzá 0,5-1 pohár vizet. Közepes lángon, időnként megkeverve főzzük 15 percig, míg kissé besűrűsődik. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!
  4. Üssük a tojásokat egyenletesen elosztva a szószunk tetejére. Fedjük le a serpenyőt, és addig főzzük, míg a tojások sárgája épphogy megkeményedik. Ezután egy kanállal keverjük el a tojásfehérjéket a szószban óvatosan, hogy a sárgájukat ne törjük szét.
  5. Szórjuk meg a shakshukát a sajttal és a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk meleg pita kíséretében.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13065
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusihun 3 recept

A magyar lecsó, a francia ratatouille közel-keleti megfelelője a Shakshuka. Nem egyszer látogattam Izraelbe, és minden nyaralás alkalmával újra és újra ettem ebből az egyszerű, mégis isteni ételből. Most, hogy kiköltöztem, végre meg is tanultam elkészíteni. Számos variációja létezik, mi is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, az összes kedvenc hozzávalónkkal kísérletezhetünk. Ebben a receptben az alap fűszeres paradicsomszószt írtam le, az én extra hozzávalóm a feta sajt volt. Feta sajt nélkül a teljesen originál shakshukát kapjuk. Ami nagyon fontos (és nekem időbe telt ráéreznem), hogy a tojássárgája lágy és ne teljesen kemény legyen. Úgy az igazi a fogásunk! Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek