Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertésszűz Kedvessy módra

Sertésszűz Kedvessy módra
Sertésszűz Kedvessy módra
34 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebéd volt. Nagyon ízlett a családnak.

hozzávalók / 4 adag

Hús+pác

Rizs

Borsó

Kaporszósz

Sütőzsiradék

Hús+pác
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszüzet kétujjnyi vastagságúra szeleteljük. Elkészítjük a pácot 2 kk sót, 1 kk borsot, 3 ek mustárt és 3 ek olajat összekeverünk, és a hússzeletek mindkét oldalát bekenjük vele.
  2. A libamájat 1 ujjnyi vastagságúra szeleteljük, meghintjük sóval, borssal. Pácolódni hagyjuk a húst és a májat is kb. 30 percet. Addig elkészítjük a rizst és a párolt zöldborsót.
  3. 2 ek olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk ízlés szerint, majd felöntjük felforralt vízzel, és fedő alatt takarék lángon puhulásig főzzük.
  4. A borsót kevés olajon fedő alatt megpároljuk, sózzuk, cukrozzuk.
  5. 2 ek olajon megdinszteljük a frissen mosott, apróra vágott, csokor kaprot, felöntjük főzőtejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és hagyjuk felforrni. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, és a behabarjuk vele a kaprot.
  6. A hússzeleteket az olajon kisütjük, mindkét oldalát kb. 3-4 percig. A libamájszeleteket is kisütjük. Amikor ezzel elkészültünk, lehet is tálalni.
  7. Először szűzérmét teszünk a tányérra, rá a libamájat, mellé a rizsköretet, párolt borsót, és ráöntjük a kaporszószt. Kész! Jó étvágyat!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 2 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapormártásos szűzpecsenye, májas sertéssült kaporszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noway
noway Sun, 2018-02-25 22:29

De hol marad a borjúvese, a libamáj és a gomba? Amúgy ha valami "Kedvessy-módra", akkor az a valami az bélszín...

1083
sertésszűz 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
libamáj 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
rizs 1 bögre
víz 5 dl
0 ízlés szerint
zöldborsó 300 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
kapor 1 csokor
főzőtejszín 250 ml
tejföl 250 g
finomliszt 2 csapott ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint