r
Nosalty Logó

Sertésszűz fenyérfüves curry pasztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sertésszűz fenyérfüves curry pasztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3568.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    2144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2995 micro
Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fenyérfű külső leveleit eltávolítjuk, majd vékony gyűrűkre vágjuk. A fenyérfüvet a cukorral, 2 ek szójaszósszal, a lime lével, a zöld curry pasztával, csipet sóval és 3 ek olajjal a konyhagépben krémesre dolgozzuk.
  2. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy zacskóba tesszük, ráöntjük a fenyérfüves curry pasztát, jól átgyúrjuk, és kb. 5 percig hagyjuk állni.
  3. A cukorborsót megtisztítjuk, mossuk. A fokhagymát és az újhagymát megtisztítjuk. A fokhagymát apróra, az újhagymát 4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben 1 ek olajat felforrósítunk, a húst a páccal együtt 3-4 perc alatt körben megpirítjuk. Kivesszük.
  5. A maradék 1 ek olajat a serpenyőben felforrósítjuk. Rászórjuk a fokhagymát és az újhagymát, megdinszteljük.
  6. Hozzáadjuk a cukorborsót, 5 ek vizet, a maradék 2 ek szójaszószt. Borssal ízesítjük, majd lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 4-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és felforrósítjuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 936
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, fűszeres húsétel. Tálaljuk párolt rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!