Sertésszív vadasosan recept

Sertésszív vadasosan
Sertésszív vadasosan
410 perc / előkészület: 50 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem nagy kedvence a különböző belsőség, ezt a receptet anyósomtól tanultam, és remekül bevált. Olyan is szívesen fogyasztja, aki nem szereti a sertés belsőségeket.

hozzávalók / 4 adag

A vadashoz

A gombóchoz

ajánlat

Zsemlegombóc helyett tésztával is remek.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertésszív vadasosan ahogyan anyósom készítette, vadas disznószívből, sertésszív vadas mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszívet alaposan megmossuk, kivágjuk az inakat, a húrokat és a zsírosabb részéket. Ha még nagyon véresnek találjuk, enyhén sós hideg vízben első forrásig főzzük, majd leöntjük és átmossuk.
  2. A szívet a sárgarépával, a babérlevéllel, a sóval, borssal, ételízesítővel hideg vízben odatesszük főni. Forrás után kis lángon, mint a húslevest 4-5 órán keresztül főzzük. Akkor jó, ha vajpuha lesz a hús. (Én kerámia fazékban szoktam előző éjszaka odatenni főni, és reggel, mire felébredek, már jó is.)
  3. Ha megfőtt, leszűrjük, és a húst csíkokra daraboljuk, és tálba tesszük kevés lével, hogy ne száradjon ki. A leszűrt lébe visszatesszük a sárgarépát, és összeturmixoljuk.
  4. Zsíron a liszttel világos rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük a főzőlével.
  5. Mikor felforrt, hígítjuk a tejjel, és újraforraljuk. Ha felforrt, a tejfölt tálba tesszük, és visszamerünk a léből, elkeverjük, és mikor már átmelegedett, belekeverjük a mártásba. Újraforraljuk, és hozzáadjuk a mustárt.
  6. Kóstoljuk, ha kell, még sózhatjuk, vagy mustárral savanyíthatjuk, ha jó, beletesszük a feldarabolt húst, és még egy utolsót forralunk rajta.

Gombóc:

  1. A zsemlegombóchoz feltesszük a vizet forrni. Közben a zsemléket felszeleteljük, és megpirítjuk.
  2. Miután megpirult és kihűlt, felkockázzuk, tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, összeforgatjuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyű galuska tésztát kapjuk.
  3. Lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk, és újra forrás után kb. 15 perc alatt készre főzzük. (Ellenőrizzük, mielőtt kiszedjük, hogy a gombóc közepe is megfőtt-e.) Leszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 483
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

D.Mária
D.Mária cs, 2014-02-20 11:05

A vadast mindig sertés szívből csinálom,de én krumplis gombócot adok mellé.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2012-11-17 23:11

Köszönöm a receptet, nagyon jó ötlet, eszembe nem jutott volna a sertés szíve...:-O
Guszta..:-O
Ezt ki fogom próbálni, mielőbb.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

1129