r
Nosalty Logó

Sertésmáj brokkoli mártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertésmáj brokkoli mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A mártáshoz

A májhoz

Összesen 387 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A mártáshoz

A májhoz

Összesen 2329 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A mártáshoz

A májhoz

Összesen 124 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8670 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7315 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 387 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5263.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    194 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2768 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52228 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    209 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    519 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1938 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52019 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    2459 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    43888 micro
  • Lut-zea
    4335 micro
Összesen 2329 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2781 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2770 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2337 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

A mártáshoz

A májhoz

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A sertésmájat olajon vagy zsíron átpirítjuk, pirítás után megsózzuk és félretesszük.
  2. A mártáshoz a szalonnát elkezdjük pirítani, és amikor már üveges, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és ezzel együtt pirítjuk tovább, míg a hagyma félig meg nem pirul.
  3. Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, adunk hozzá egy dl vizet és az apróra vágott fokhagymát. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzzük a mártást.
  4. Amikor a brokkoli már puha, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot (vagy házi paradicsompürét), a ketchupot és a fűszereket. A szószt botmixerrel homogénre pépesítjük.
  5. A májat a tányérra helyezzük, teszünk mellé (vagy rá) a mártásból és főtt tésztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 573
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Ajánló

A főtt tésztát olaj helyett a máj visszamaradt zsírjával forgattam át, így sokkal ízesebb, és nem ragadt össze a tészta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna elkészíteni egy receptet innen az oldalról, de persze semmi sem volt hozzá, amiről azt hittem, hogy van, így hát kénytelen voltam szabadjára engedni a fantáziám :) a végeredmény meglepően jó lett :)

Hozzávalók

A mártáshoz

A májhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek