r
Nosalty Logó

Sertéslapocka kínai módra spagettivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Sertéslapocka kínai módra spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3373.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    1759 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1180 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16867.8 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    628 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    1424 mg
  • Foszfor
    4192 mg
  • Nátrium
    8793 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    6844.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2995 micro
  • Kolin:
    925 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1298 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 5898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    828 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst mossuk, felszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymákat tisztítjuk és kockára vágjuk, illetve áttörjük.
  3. Egy tálban a hússzeleteket, a hagymákat, a szeletelt gombát, a paradicsomlevet, és az összes fűszert összekeverjük, és hagyjuk legalább húsz percig állni.
  4. Ekkor a végén kerül bele a fehérbab konzerv (levét leöntve!), óvatosan elkeverjük.
  5. Nagy ovális szedőkanállal a sütőzacskóba tesszük át, lezárjuk, beletesszük a tepsibe, a tetején 4-5 lyukat szúrunk fogpiszkálóval.
  6. Betesszük a sütő középső rácsára, a sütő kb. 160-170 fok legyen, és megsütjük-pároljuk. Látjuk, érezzük az illatát, majd ezután kikapcsoljuk, de benn hagyjuk a sütőben, hogy melegen tartsa.
  7. Lobogó sós-olajos vízben az előírás szerint kifőzzük a spagettit, lecsepegtetjük, és tálba szedjük, melegen tartva.
  8. Egy tálba öntjük ki a zacskóból a szószos húst, majd pedig tányéron tálaljuk a spagettivel, és megszórjuk szezámmaggal, kínáljunk hozzá házi savanyú uborkát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9486
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

A húsos szószt könnyebb belerakni a zacskóba, ha egy kanalat használunk: ez nekem a nagy ovális szedőkanál, amivel tulajdonképpen a szószos húsokat tálaláskor szedni szoktam, de itt a gyors és cseppmentes művelethez is nagyon bevált. Olyan, mint a rendes kanál, csak sokkal nagyobb.:-)) Finom bor, és házi savanyúság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéslapocka kínai módra spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Szerettem volna a sertéslapockát is kipróbálni kínai ízekkel, és a gyors és szaftosságot is meghagyó sütőzacskós módon. Sikerült, finom lett, a családnak ízlett.:-))

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek